Meglehetősen showtlan néven folytatják Sebestyén Balázsék

Mától Balázsék néven folytatja a Reggeli Show, a Fővárosi Törvényszék ugyanis egy ideiglenes bírói döntéssel megfosztotta Sebestyén Balázst a Reggeli Show név- és logóhasználatától, mert az nagyfokú hasonlóságot mutatott az általuk korábban használt, (a tavaly óta egyébként jogerősen 5 év cégbírósági eltiltás alatt álló) Michael McNutt tulajdonába került Morning Show nevével és megjelenésével. Nem használhatják a sárga napocskát, valamint a Reggeli Show vagy a Morning Show kifejezéseket semmilyen formában sem.

Balazs_Radios_comicstyle

Mint ismeretes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megvonta a Class FM rádiófrekvenciáját, ezért a rádió az internetre költözött. Sebestyén Balázs és műsorvezető társai úgy döntöttek, hogy ebben a formában nem kívánják műsorukat náluk folytatni, ezért Andy Vajna rádiójára, a Rádió1-re költöztek. Azt az álláspontot képviselték, hogy ahogyan korábbi rádiójuk tulajdonosának, Simicska Lajosnak beszóltak, úgy Andy Vajnának is be fognak.

Csakhogy a hörcsögképű mozibiztos humora nem a leglazább: amikor Balázsék a CEU mellett foglaltak állást, Vajna haladéktalanul raportra hívta Balázst. Szóval egyáltalán nem valószínű, hogy menni fog a beszólogatás, ha a főnök nem vevő az ilyesmire. A Reggeli Show hallgatottsága egyébként csökkent. Ebben közrejátszik, hogy a Rádió1 nem országos lefedettségű csatorna, ezért a korábbi vidéki hallgatók egy részéhez nem jut el a műsor. A Petőfi Rádió és a Sláger FM uralja jelenleg a reggeli sávot, ami a korábbi sikerekhez képest visszalépés Sebestyén Balázséknak.

Ezek a tények, de mint mindig, a lényeg most is a látszat mögött van. Mert nem az a felháborító, hogy Balázs a Simicska-rádiótól Vajnához igazolt. Az igazán felháborító, tarthatatlan és fájdalmas az, hogy nem nagyon volt más lehetősége. Mert alig van független médium az országban. Ha pedig mégis akad olyan, ami nem a kormány kezében van, akkor Orbánék tesznek róla, hogy megszerezzék. Ha ez nem sikerül, akkor egyszerűen elveszik a frekvenciáját, vagy kizárják a kábeltévés csomagokból. Arra törekszenek, hogy az ellenzék hangját a nép, a szavazók, még véletlenül se hallják meg. Ami demokratikus országokban nem nagyon történhet meg.

Amikor a Fidesz 2002-ben elvesztette a választásokat, a fiaskóban nagy szerepe volt annak a ténynek, hogy szinte a teljes média a baloldal kezében volt. Simicska Lajos segítségével épített a Fidesz médiabirodalmat, de most éppen ellene támadnak leginkább. 2010-ben létrehozták a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot a teljes hírközlési piac ellenőrzésére, ami akár helyes lépés is lehetett volna, ha a médiatanács és a felügyelőbizottság politikailag független, vagy legalább kiegyensúlyozott - nem pedig csupa fideszes pártkatonából áll. Ha egy párt biztos a teljesítményében és abban, hogy a választók bizalmára érdemes, akkor nincs szüksége arra, hogy erőszakkal uralja majdnem a teljes médiát. Ezek szerint a Fidesz nem bízik saját magában. Ezt, mondjuk, teljesen megértjük - mi sem bízunk bennük.