Brüsszel szerint is röhejes Orbán

Brüsszel szerint is röhejes Orbán
Fotó: zsurpubi.hu

Orbán Viktor Soros György bevándorlási tervét a Kossuth rádió 180 perc című műsorában mondta el néhány héttel ezelőtt. Saját táborának szóló, választások miatti riogatása most elért Brüsszelbe is.

Erre válaszolt most nyilatkozatában Frans Timmermans, az Európai Unió alelnöke.

Olyan vádak hangzottak el Magyarországon különböző csatornákon keresztül, sajnos kormányzati körökből is, hogy az Európai Bizottság érintett lenne olyan tervek végrehajtásában, amelyekkel e feltételezések szerint évente egymillió migránst hoznának Európába. Nos, ez az állítás annyira röhejes, hogy szinte zavarba ejtő, hogy reagálni kell rá

- savazta nem is annyira burkoltan Orbán populista, már-már hidegháborús politikáját, egyúttal minősítve azokat, akik ennek képesek bedőlni.

Lehet, hogy lassan indítani kell egy „Én nem nyalom be Orbán baromságait” mozgalmat, hogy Európa központjából is láthassák: nem minden magyar egybites, aki még az országban maradt.

Az EU az elmúlt két évben azon dolgozott, hogy erősítse a határaink védelmét és hazaküldje azokat, akiknek nincs joga a menedékjogra. Lecsapunk az illegális migrációra és az embercsempészek gonosz üzleti modelljére, valamint kezeljük a migrációs nyomás gyökereit - tette hozzá Timmermans.