A Fidelitas megint nagyot megy: Még a saját elnöküket sem ismerik fel

A kormány utánpótlás csapatának Facebook-oldalát meglátogatva soha nem kell sokat keresgélni az olyan tartalmak után, melyek egyenes ágon, tátott szájjal repítik a Fidelitas-tagokat a fallosz-erdőbe. Így volt ez ma is.

Nem tudni, hogy a Fidelitas-tagok idiotizmusa genetikailag kódolt, vagy belépéskor felvett tulajdonság, de hogy permanensen jelen van az ifjúsági tömörülés életében, az biztos.

Eleve nem gondoltuk, hogy képesek megvalósítani a megvalósíthatatlant: Annyi briliáns elmét fotóztak egy négyzetméteren belül egyszerre, hogy ilyenre valószínűleg még senki nem volt képes e világon. Ez is tökéletesen tükrözi az Orbán-kormány zsenialitását. Nem hiába ők az utánpótlás.

Nekik azonban még ezt is sikerült megfejelni egy géniuszi momentummal.

„Balog Zoltán, Magyarország emberi erőforrások minisztere, Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke, Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, valamint Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is meglátogattak minket a csapatépítő bográcsozásunkon Tusványoson” – írják a posztban. Kár, hogy Gulyás Gergely nem szerepel a képeken, helyette Böröcz Laca mosolyog Balog Zozó és Kósa Lali mámoros pillantásait élvezve.

Tény, hogy Gulyás Gergelynek is hasonlóan jellegzetes arcszerkezete van, mint a fidelitasos pörgőnyelvű extrém rétornak, de ha egy elnököt a saját ifjúsági szervezete sem ismer fel, az azért elég cink. De nevezhetnénk szekunder szégyennek is. Már nekünk kellemetlen. Az pedig pusztán egy bagatell részlet, hogy Gulyás Gergely nem az Országgyűlés alelnöke, hanem az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke.

Bármennyire is összeegyeztethetetlen a tény minden hagyományos értelemben vett normalitással, ezek a "tettrekész" ifjak politikusnak készülnek. Böröcz Laci is valószínűleg ezért haknizik annyit a kormánypárti zs-kategóriás fluffermédiákban. Az Echo TV-ben rendszeresen, papíralapon legutóbb a Magyar Hírlapban alkotott maradandót.

Lala minden szava olyan, mások számára ismeretlen G-pontra tapint a fiatalok lelkében, hogy neki köszönhetően a harminc alattiak körében még mindig a Fidesz a legnépszerűbb párt. Ja, nem.