Mészáros Lőrinc egyre gázosabb

Mészáros Lőrinc egyre gázosabb
Fotó: zsurpubi.hu

Tegnapi, de még ma is döbbenten állunk. A Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor - nekik mondott köszönetet a zinterneten már csak felcsúti Cukkenbergként emlegetett Mészáros Lőrinc, amikor sikereiről faggatta a HVG.

Az állami megrendeléseket piszkos szerencsével elnyerő egykori gázszerelő arra a kérdésre, hogy cégeinek árbevétele hogyan nőhetett gyorsabban az elmúlt tíz évben, mint a Facebooké, végtelen szerénységével csak ezt válaszolta: - „Hát lehet, hogy okosabb vagyok Zuckerbergnél, nem gondolja?”

Csak azt nem értem, miért nem válaszolja egy újságíró azt, ami józan paraszti primer logikával bárkinek eszébe jut: „Hát izé, azt azért nem gondolnám”. De hát az ember köpni-nyelni nem tud ettől a magabiztosságtól, hiszen már érkezik is az újabb zseniális kijelentés:

„Gondolom, jól vállalkozunk, jól teljesítünk, mert ezt a munkát el kell végezni első osztályúan, és utána fizetik ki, tehát a munka nem úgy van, ha elnyeri a munkát az ember a pályázaton, akkor abból egyből vagyont szerez. Jól el kell végezni, jó minőségben. Eredménytartalma van a munkáknak, különben nem dolgoznának a vállalkozások.”

Az Orbán Ráhelhez hasonlóan, saját lábán megálló felcsúti self-made-man félelmetes magabiztossággal nézhet a grandiózus állami megrendelések elébe, a csillagok járása ugyanis 2018 tavaszáig feltehetően nem nagyon változik. Jóisten és szerencse azután is lesz, no de Orbán Viktor – na, ő már nem biztos, Pubikám.