Tényleg felpróbálta Orbán a Szent Koronát?

A Szent Koronát sokáig valódi szentként, önálló entitásként kezelték. A föld, a víz, a levegő, mind a Szent Korona tulajdona volt, ami így nem lehetett adásvétel tárgya, hiszen a Szent Korona nem tudta aláírni a szerződéseket - jórészt ennek köszönhető, hogy országunk több mint ezer évig fennmaradt. Bár Szent Koronának hívjuk, valójában nem a latin szent, azaz sanctus szót használták rá, hanem a még magasabb szintű, isteni, természetfeletti jelentésű sacra szóval jelölték. Pontos eredete nem ismert. Állítják, hogy két különböző részből áll - de annak valószínűsége, hogy a két rész véletlenül összepasszoljon, kisebb, mint egy a millióhoz. Azt is mondják, hogy angyalok hozták el nekünk, magyaroknak.

Orban_tron_comicstyle

Igaz, ami igaz: többször elásták, elzálogosították, elrabolták, mégis mindig visszakerült valahogyan. Nem mindennapi viselésű koronáról van szó: beavató korona, mely egyedi a világon, értéke felbecsülhetetlen, a magyarság számára mindig is óriási jelentőséggel bírt: amelyik király nem a Szent Koronával lett megkoronázva, azt nem tekintették hivatalosan uralkodónak.

Sokan természetfeletti erőt tulajdonítanak neki. Nincs ebben semmi meglepő: a szakrális geometria és a gemmológia (drágakövekkel foglalkozó tudományág) állításai alapján ha nagyon leegyszerűsítve vizsgáljuk, akkor is a kör-kereszt forma és a koronán található drágakövek miatt valóban lehet, hogy a koronánk egyfajta energiagyűjtő rendszer. Mint ilyen, ha méltó fejre kerül, megsokszorozza erejét, de pusztítani is tud: méltatlan ember fején súlyos zavart képes okozni odabent. Legenda, vagy sem: a Habsburg uralkodók állítólag csakis úgy voltak hajlandóak a fejükre helyeztetni, ha beletettek egy betétet, ami által közvetlenül nem érintkezhetett a testükkel.

Túl sokszor halljuk ahhoz, hogy egyszerű pletykának tudjuk be: Orbán Viktor állítólag felpróbálta a Szent Koronát. Ismeretes, hogy 2000-ben, a milleniumi ünnepségsorozat nyitóünnepélyén Habony Árpád koronagondnok helyezte el a Szent Koronát a Parlamentben, miután hajón átszállították az Esztergomi Bazilikából. Azt beszélik, az ominózus koronapróba a Budapest nevű hajón történt, a szállítás közben.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy mi van akkor, ha igaz, amit oly sokan állítanak. Ha a Szent Korona tényleg képes méltatlan ember fejére kerülve zavarokat okozni. Ha Orbán tényleg felpróbálta. És ha tényleg Grazban kezelik, ezekben a napokban is. Túl sok az összefüggés ezekben a történetekben. Egy ellenzéki javaslat alapján a kormánytagoknak, így a miniszterelnöknek is D-típusú átvilágításon kellene átesniük, mely magában foglalná az elmeorvosi vizsgálatot is. Az ötlet nem rossz: túl sok tébolyult vezette már ezt az országot. A baj csak az, hogy mi szívunk miattuk. Nem kicsit.