Gyomorforgató: A rászoruló gyermekek üdültetését végző Döbrögi luxusvillát bérel

Gyomorforgató: A rászoruló gyermekek üdültetését végző Döbrögi luxusvillát bérel
Fotó: zsurpubi.hu

Akár egy szép történet is kikerekedhetett volna abból, hogy az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány hátrányos helyzetű gyerekeket táboroztatott Zánkán. Ahogy azonban a fideszes vagy Fidesz-közeli szervezetek esetében lenni szokott, nem éppen kicsi szépséghibák tarkítják a kezdeményezést.

A projekt már akkor félrecsúszott, amikor az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány - melynek főtitkára Hornyák Tibor - kiírt egy közbeszerzést hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatására, amit a szintén Hornyák Tibor által tulajdonolt Erzsébet Táborok Kft. egyedüli indulóként nyert meg. Itt akár le is záródhatna a történet, tovább léphetnénk legyintve, hogy csak a megszokott, kormányközeli forgatókönyvet láthattuk. A java viszont még csak most kezdődik.

Az alapítvány ingyen kapta meg az államtól a régi zánkai úttörőtábor 17 milliárdos épületegyüttesét, és ezen felül kaptak még 15 milliárdot a táboroztatásra – írta a 444.hu. Azonban még ezt is lehet fokozni. Már-már alibinek tűnnek a táborozó gyermekek annak fényében, hogy a táborvezetőnek, vagyis Hornyák Tibornak ugyan Zánkán van irodája, a tábor idejére mégis napi 110 ezer forintért bérel luxusvillát Monoszlón, csak mert eredetileg Budapesten lakik. A monoszlói villa egyébként akár 9 embert is el tud szállásolni, és a négy hálószoba mellett hatalmas étkezőterasz és úszómedence is tartozik hozzá.

Mi ez, ha nem a cinizmus csimborasszója? Mintha csak Magyarországot látnánk kicsiben. Hornyák Tibor egyébként nemcsak mentalitását, hanem külsejét tekintve is tökéletesen beleillik a Fidesz soraiba. Elképzeljük, ahogy Döbrögiként jár-kel a táborozók között, uraságként néha leereszkedik a hátrányos helyzetűek közé, és még el is várja, hogy hálásak legyenek. Ismerős, nagyon ismerős.