A gumigerincű történész szerint nem büntethetjük meg a velünk élő bűnösöket

Zavar lehet a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, ugyanis az M. Kiss Sándor lánya, Földváryné Kiss Réka neve által fémjelzett, az Orbán-kormány bábáskodásával életre hívott Nemzeti Emlékezet Bizottsága konferenciát szervezett „Az nem lehet, hogy súlyos bűntett ne legyen büntethető” címmel.

A természetjog és a nemzetközi jog atyjától, a németalföldi Hugo Grotiustól kölcsönzött gondolat mentén megrendezett nemzetközi konferencia már fenti címében is az elszámoltatás, illetve az igazságtétel és a számonkérés jelentőségét hirdeti. Mindezt néhány héttel azután, hogy Schmidt Mária Terrormúzeumának kutatási igazgatója, a szélsőségesen kormánypárti Békés Márton, az Echo Tv-ben beszélt éppen a kommunizmus áldozatainak emléknapján arról, hogy nem büntethetjük meg a velünk élő bűnösöket, ugyanis szerinte ez már egy „magasabb fórum”, nevezetesen a „Jóisten” dolga.

A visszataszítóan szerénytelen és végletekig orbánista Békés Márton a „Gazda” propaganda televíziójában olyan okoskodást produkált az előbbi szürreális csattanóval a témában, hogy arra minden, a papucsállatkáknál eggyel értelmesebb élőlény felkapta a fejét. Azt már megszokhattuk, hogy az egyetemi évei alatt még szélsőséges, kvázi újfasiszta nézeteket valló, Franko diktatúráját egekbe magasztaló, gumigerincű történész nagymellénnyel beszél, no de ekkora hülyeségeket?!

Honnan veszi a bátorságot ez az amnéziás sírfújkáló, hogy az ártatlan áldozatok, a hitük és világnézetük miatt megnyomorított emberek, illetve az egy életen át üldözött, megtiport hozzátartozók helyett és nevében felmentést adjon? Kíváncsi lennék, hogy Békés Márton családjától milyen áldozatokat követelt például a nyilas diktatúra vagy éppenséggel a kommunizmus. Feltételezem, hogyha a saját családja érintett lenne, akkor nem beszélne ilyen nagyvonalúan az igazságtételről. És talán jobban tenné, ha nem is beszélne. A történésznek ugyanis nem feladata, hogy a büntetés, a büntethetőség kérdéseit boncolgassa, hiszen az elsősorban a jogtudós, a jogalkotó, valamint a jogalkalmazó feladata. Azt pedig érdemes tudni, hogy egy magára valamit adó európai legista ezeket a bűncselekményeket az elévülhetetlen deliktumok közé sorolja.

Tehát ezek a bűncselekmények sosem veszítik el büntethetőségüket, még akkor sem, ha egy magát félelmetes lángelmének tartó, többszörösen renegát „zsoldos” ennek ellenkezőjéről hadovál egy felcsúti érdekeltségű tévé stúdiójában.