Már Fábry Sándor is kritizálja Orbán rendszerét

Már Fábry Sándor is kritizálja Orbán rendszerét
Soros György és Fábry Sándor
Fotó: youtube.com

A minap már az Orbán-kormány egyik nagy támogatója, Fábry Sándor humorista is kritizálta egy interjúban a fideszes Nemzeti Együttműködés Rendszerét. A showman a jelek szerint kiábrándult Orbán politikájából, legalábbis erre utal azon kijelentése, hogy: „Manapság kevesebb a közéleti megnyilvánulásom”.

Ennél azonban konkrétabban is fogalmazott:

"(...) egykoron azt hittük, a politikacsinálás értelmiségi feladat. Mára kiderült: nem az. A Fidesz az értelmiség körében rendkívül sok szavazót veszített. Az egyszerű üzenetek, a migránsozás, a sorosozás viszont megszólít egy teljesen más típusú szavazóréteget. És ez Orbánnak jó, mert politikai hasznot hoz."

Mi viszont azt gondoljuk, hogy a politikacsinálás igenis értelmiségi feladat és nem csak akkor kell zsigerből politizálni, amikor a számunkra nem éppen kedves párt vagy miniszterelnök van hatalmon. Éppen ez az értelmiség felelőssége, Sándor, hogy akkor is kritikusak legyünk és felemeljünk a szavunkat a populizmus, a demagógia és az önkény ellen, amikor az általunk támogatott párt, illetve politikus van hatalmon és süllyeszti a hazánkat, nemzetünket az említett mélységekbe.

Ez a Te felelősséged is, Sándor! És persze lehet kenegetni, maszatolni, de attól a szar az bizony még szar marad. Attól pedig, hogy az egybites szavazók határozzák meg az országunk és gyermekeink sorsát - megjegyzem, olyanok, akikre egyetlen napra nem bíznád még a kutyádat sem -, mert ez hoz politikai hasznot Orbánnak, no ettől az Isten mentse meg Magyarországot!

A magyar nép ennél többet érdemel, sokkal többet, Sándor! A fentieknél egyértelműbben is kimondhatnád: "Tévedtem, srácok, a ló, amire tettem, rossz volt. Bocsánat."