Őcsényi események: A magyar katolikus egyház is asszisztál a Fidesz gyűlöletpolitikájához?

Őcsény

December 17-én tartják a Tolna megyei Őcsényben az időközi polgármester-választást – olvasható a község hivatalos oldalára is feltöltött hirdetményben.

Mint ismeretes, Fülöp János polgármester szeptember 28-án mondott le tisztségéről, mert nem tudott mit kezdeni a helyi lakosság indulataival. A település lakói azért háborodtak fel, mert állítólag egy helyi panziós néhány menekült nőt és gyermeket akart elszállásolni néhány napig a vendégházában.

Az Index készített a falugyűlésről és az utcán uralkodó közhangulatról félelmetes videót, mely azt mutatja be, hogyan is működik a fideszes agymosás és megtévesztés. A településen élők, saját bevallásuk szerint is csak a tévében láttak migránst, ám az őcsényiek megmutatták, hova vezet a gyűlöletkeltő, a folyamatos hergelésre és félelemre építő kormánypolitika Magyarországon.

Orbán Viktor miniszterelnök pedig egy nappal Fülöp János lemondása után, egy kormányfőhöz meglehetősen méltatlan módon tovább hergelte az embereket: „Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket” – reagált Orbán az őcsényi tiltakozásra.

Orbán közölte, „(…) Nem akarnak az emberek migránsokat befogadni, (...) nem akarnak az országba és nem akarnak a falujukba. (…) Annyit hazudtak már nekik migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyerekek fognak jönni.”

A HírTV a hétvégén megkérdezte az augusztus 20-án a legmagasabb állami kitüntetéssel, az ún. Szent István-renddel díjazott Erdő Péter hercegprímást, a magyar katolikus egyház fejét, Krisztus földi szolgájaként mit gondol az őcsényi eseményekről és a miniszterelnök megnyilatkozásáról. Az esztergomi érsek csak annyit reagált:

- Nem tudom.