A Fidesz házi bohóca, Németh Szilárd a hétvégén megint nagyot ment

Hogy Németh Szilárd munkássága kiemelt helyet foglal majd el a történelemkönyvekben az nem kérdés. Ennek a gyorsreagálású véleménydiktátornak valószínűleg oldalas elemzéseket szentelnek majd, melyek arról fognak szólni, hogy közéleti szereplő politikai képessége soha sehol nem volt még olyan alacsony színvonalon, mint Németh Szilárdnál 2017-ben, Magyarországon. A kontraszelekcióról nem is beszélve.

Szóval, Németh Szilárd annyira élvezi a munkáját, hogy vasárnapra is tartogatott egy színvonalas sajtótájékoztatót. Ennek lényege röviden, tömören annyi, hogy Őcsényben nem szurkáltak ki gumikat, hanem ez csak egy provokáció, és azért, mert Szilárd ezt tudja, és megmondta.

Ezt megelőzően, péntekre is bevállalt egy fontos programot. Bár az esemény másra volt hivatott, a végeredmény összességében pont olyan lett, mint Németh Szilárd maga: szekunder szégyen.

Történt, hogy Csepelen október 6-án az 1848-49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeztek, és emléktáblát is avattak az Aradi vértanúk és a Szentmiklósi út kereszteződésében. Persze beszédet mondott a fideszes nehéztüzér is, de kivételesen nem ez okozta a legnagyobb tragédiát a helyszínen. Ami Szilárd személyén túl igazán hiperkellemetlen az az, hogy az emléktáblát sikerült elrontani.

A 444.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmet, hogy az első sorban azt írják, hogy 1848. október 6-án végezték ki az aradi vértanúkat, holott a kivégzések 1849-ben voltak, és alul Kazinczy Lajosról is azt írják, hogy nem 1849-ben, hanem már jóval a világosi fegyverletétel előtt, 1848. október 25-én meghalt.

Gratulálunk! Erős és büszke…