Tombol a diktatúra: Konkrét utasításokkal hívják fel a bírákat a fontosabb ügyek ítélethirdetése előtt

Tombol a diktatúra: Konkrét utasításokkal hívják fel a bírákat a fontosabb ügyek ítélethirdetése előtt
Fotó: zsurpubi.hu

Akinek pedig ez nem tetszik, az fegyelmit kaphat, a lojalitás egyértelműen a szakmaiság felett áll. Ezt a Hír Tv Célpont című műsorában erősítették meg volt és jelenlegi bírák.

Közeledik az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjainak újraválasztása. Erről a testületről azt kell tudni, hogy a Handó Tünde által vezetett Országos Bírósági Hivatal elnökének tevékenységét ellenőrzi. A hírek szerint már neki is láttak az elnökasszonynak nem tetsző személyek eltávolításának.

Ravasz László, az egyik bíró az alábbi megdöbbentő kijelentést tette az üggyel kapcsolatban:

„Nekem volt olyan, hogy írásban mondták meg, hogy milyen ítéletet kellene. Pártirányítás alatt tudják tartani a bíróságokat, ez a politikának az érdeke. Erre telepedett rá Handó Tünde, és most már egyre jobban és gátlástalanabbul használja ki ennek a rendszernek az anomáliáit, illetve azokat a módszereket, amelyekkel lábban tudja tiporni az egyéni bírói függetlenséget.
Ezt támasztja alá az is, hogy Handó-közeli embert ültettek a Szegedi, a Pécsi és a Zalaegerszegi Törvényszék élére is.”

Gondoljunk csak bele, hogy milyen állapotok uralkodhatnak egy olyan országban, ahol a bírák, és a Bírósági Hivatal nem az igazságot, hanem egészen más érdekeket szolgálnak!