A huncut Kósa „cicafiuk.com”-ot olvasna

A huncut Kósa „cicafiuk.com”-ot olvasna
Fotó: zsurpubi.hu

Nem tudjuk, mit szívhat a Fidesz frakcióvezetője. Szerintünk két lehetséges magyarázat van a mentális állapotára: vagy nagyon durva tudatmódosítókat használ, vagy mindig is annyira volt értelmes, mint ahogy az utóbbi időben mutatja.

Legutóbb a hvg.hu figyelt fel egy érdekes mondatára, amit a közrádió Vasárnapi Újság című műsorában adott elő. Amikor Áder Jánosra és a mai államfőválasztásra terelődött a szó, a következőképp fogalmazott:

Áder János képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse, hanem azt, amit az Alkotmány és a demokrácia elvei előírnak.

Nem tudom, ki, hogy van vele, én ebből egy dolgot tudok kiolvasni. Mégpedig azt, hogy ezek szerint a Fidesz álláspontja általában nem az, mint amit az Alkotmány (ami egyébként már Alaptörvény) és a demokrácia elvei előírnak.

Mondjuk, ezt eddig is tudtuk, csak a kormány hivatalosan nem ismerte be.

De hát, nem ez volt az első, mikor Kósa – tudatmódosítók, vagy csak szerény értelmi képességei hatására – őszinteségi rohamot kapott, illetve politikai mérföldköveknek tekinthető elemzésekbe bonyolódott.

2014-ben például, arra a kérdésre, hogy az adóváltozások mennyiben fogják érinteni a lakosságot, ezt mondta:

Ez jó kérdés, erre nem készültünk.

(…)

Inkább az áruk, a szolgáltatások adóztatását, jövedék esetében, fémkupak esetében, amelyek termékdíjként jelentkeznek, és azok ilyen környezetvédelmi szempont, hogy a fémkupakoknak az ügyében fellépve próbáljuk meg ezt a szemléletet csökkenteni, tehát egy sor olyan adóintézkedést fogadtunk el, amelyik alapvetően nem érinti az emberek mindennapi életét.

2015-ben a nemzetközi helyzet elemzésébe bukott bele a rendészeti bizottság ülésén. A ruandai népirtásról szóló mondatot nem igazán sikerült megfogalmazni:

Közép-Afrikában a tusz…, a huti-tuszu…ööö, a huti-tuszi…Nem! A tuszi-hutu ellentét kapcsán…  

Az arról szóló tavalyi magyarázatát, hogy mi a közpénz, és mi nem, szavakkal nem is lehet visszaadni, akinek van hozzá türelme, hallgassa meg:

2016 októberében remekül összefoglalta a kvótanépszavazás lényegét is:

  • „A perdöntő, hogy érvényes...Nem! Vagy igen? Tehát, akkor össze vagyok kavarva. Segítséget kérek!
  • „Lemond-e Orbán Viktor, ha érvénytelen lesz a népszavazás?
  • „Nem, nem mond le. Akkor van következménye a népszavazásnak…Ez se jó, mert nem akkor van. Bonyolult a kérdés...Tehát mondom…Mondhatom? Nem, nem mond le. A döntő nem a részvétel, hanem az, hogy az igenek vagy a nemek vannak többségben. Ha a nemek vannak többségben, a parlament jogalkotásba kezd, ami egyébként megakadályozza, hogy illegális, kötelező betelepítési kvóta legyen Magyarországon. Ha pedig az igenek vannak többségben, akkor lemond a kormány és a Fidesz-frakció is.”

Nem olyan rég az olimpia ügyében volt elmés megjegyzése:

Az olimpia Budapest ügye, az olimpiát városok rendezik, nem kormány, nem parlament.

És ha már ilyen szépen elkezdtük összegyűjteni Kósa Lajos aranyköpéseit, volt olyan kedves, és a Zsúrpubit is megemlítette ma a Parlamentben, mégpedig ismét egy burkolt „buzizás” kíséretében. A nálunk megjelent múlt heti Simicska Ádám-interjúból számára egyértelműen az következik, hogy a Jobbik Simicska Lajossal bútorozott össze. Ennek, mondjuk, nagyjából annyi értelme van, mint a korábbi zseniális kijelentéseinek. Szóval, Kósa azt mondta, utalva a Zsúrpubira és nyilván a jobbikosok nemi identitására, hogy legközelebb a cicafiuk.com oldalról kell tájékozódni.

Amúgy, köszönjük az ingyenreklámot! 

Korábban írtuk, hogy égető szükség volna egy „kósalajoselemez” közösségi oldalra. Az igény erre csak nő, míg Kósa Lajos beszédkészségének színvonala egyre csökken.

Az alábbi videót pedig küldjük mindenkinek, aki szereti.