A románok ebben is beelőzték Orbánékat: az amerikai külügyminiszter Bukarestbe látogatott

A románok ebben is beelőzték Orbánékat: az amerikai külügyminiszter Bukarestbe látogatott
Rex Tillerson

Újabb ügy, ami miatt feltehetően tovább őrjöng Orbán a színfalak mögött. Amíg Budapesten a Szijjártó vezette magyar külügy éppen bekérette izmozni az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjét, addig Rex Tillerson amerikai külügyminiszter hivatalos látogatásra érkezett Bukarestbe.

Orbán, aki elég kínosan udvarolta körbe Donald Trumpot annak brüsszeli látogatásán, megint hoppon maradt. Nagyon cikivé kezd válni, hogy Orbánt - minden Trumpot istenítő kijelentése ellenére -  nem hívták még meg Washingtonba, s az amerikai adminisztráció sem tett látogatást hazánkban.

Sőt, David Kostelancik, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője egy októberi rendezvényen Orbán „nemzeti vállalkozóit” kritizálta, ugyanis szerinte azok - a magyar hatóságok asszisztálásával - fokozatosan bedarálják a magyar médiapiacot. A napokban meg is jelent egy amerikai pályázat, amely éppen ennek ellensúlyozására, illetve a sajtószabadság biztosítása érdekében adna támogatást az egyre inkább ellehetetlenülő vidéki sajtótermékeknek.

Erre volt az Szijjártó válasza, hogy raportra hívta az amerikai ügyvivőt.

"Gratulálunk" az erős és büszke Magyarország külügyminiszterének újabb diplomáciai sikeréhez! Úgy tűnik, semmi sem tudja eltántorítani Orbán eminens rajongóját, hogy ne "fullba nyomja a kretént".