Nem tudom, miért kell ezt csinálni, szidni a kormányberuházást!

Nem tudom, miért kell ezt csinálni, szidni a kormányberuházást!
Messziről jól fest
Fotó: kormany.hu

Nem túl nagy a véleményszabadság a Fidesz környékén. Czerván György államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő letámadta a lovasszövetség egyik szakemberét, ifj. Bozsik József azóta eltávolított szövetségi kapitányt, amiért egy tévéinterjúban kritizálni merte a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett szilvásváradi kormányberuházást.

A hvg.hu megszerezte a beszélgetésről készült felvételt, és lejátszotta azt az államtitkárnak.

A következők hangzottak el:

  • „Ezek az interjúk nem túl szerencsések, és most nagyon finoman fogalmazok. Nem tudom, miért kell ezt csinálni, szidni a kormányberuházást, mondjuk egy szövetségi kapitánynak. Ezeket te hogy gondoltad?”
  • „Szövetségi kapitány vagy, és a lovasszövetségnek a kormány adja a támogatást a működéséhez, ne vicceljünk már”. Majd megjegyzi azt is: „arra kérnélek, hogy ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát”.
  • „Én politikus vagyok, én csak azt láttam, hogy egy olyan dologról nyilatkoztál negatívan ellenzéki médiában, ami kiemelt kormányberuházás. Ennyi”.
  • „Zárjuk rövidre a dolgot, én elmondtam a véleményem, te is, akkor értettük egymást”

Az N1TV még januárban készített helyszíni riportot Szilvásváradon, melyben a fogathajtót is megszólaltatták. A szakember arról beszélt, hogy a nagy csinnadrattával megnyitott, majd gyorsan be is zárt lovardában nemcsak a nézők, de a lovak is vacogtak, a felszakíthatatlan talaj pedig felszakadt. Sőt azt is meg merte említeni, hogy a helyszín alkalmatlan világszínvonalú versenyek lebonyolításához. A hatmilliárd forintból felhúzott ingatlant egyébként meghívásos pályázaton egy egri partnerrel közösen Mészáros Lőrinc cége építette fel.