Minden Fidesz-közeli férfi mögött áll egy nő, aki jól járt?

Minden Fidesz-közeli férfi mögött áll egy nő, aki jól járt?

Fortuna keze igazgatja a kormánypárti és a kormányhoz köthető férfiak kedveseinek életét. Most éppen Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének feleségére kacsintott rá a szerencse. Na jó, nyilván nemcsak szerencse kérdése egy pozíció, hiszen az MNB Monetáris Tanácsába nem kerülhet be akárki: a poszt betöltéséhez kell tehetség, szorgalom, tapasztalat és tudás. Bruttó hárommilliós fizetést nem adnak csak úgy oda az egyik legfontosabb testületben.

Az pedig már teljesen mellékes, mondhatni bagatell, hogy Parragh Bianka eddig nem nagyon foglalkozott makrogazdasággal és monetáris politikával a gyakorlatban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karának adjunktusa volt.

De akad még egy-két ilyen, nagy tudású asszony a kormány közelében. Gondoljunk csak Matolcsy György jegybankelnök korábban jógaoktatóként tevékenykedő barátnőjére, Vajda Zitára, aki a Magyar Nemzeti Bankban nemzetközi szakmai titkárként dolgozott 2016 májusáig, munkabére bruttó 1 730 000, nettó 1 150 450 forint volt.

Ő egyébként egy kimondott „szupervumen”, hiszen a 24.hu információi szerint egészen mostanáig négy állással rendelkezett: az egyik jegybanki alapítvány, a PADI kuratóriumának tagja volt. Juttatását nem hozták nyilvánosságra, de az alapítvány alapító okirata főszabályként havi bruttó 555 ezer forintban állapította meg a kuratóriumi tagok díjazását. A PADI cégének, a Vízház Zrt.-nek is igazgatósági tagja volt Vajda Zita, jövedelmét itt sem közölték. Egy másik jegybanki alapítvány, a PAGEO kutatóintézeténél India-kutatóként havi bruttó 600 ezer forintot kapott. Ugyanennél az alapítványnál igazgatóhelyettes is volt, szintén havi bruttó 600 ezerért - írta a portál. Lehet, hogy belátta, nem bír ennyit, mert most már csak két állása maradt meg.

A 24.hu úgy értesült, Vajda jelenleg a PADI kuratóriumi tagja és a PAGEO senior kutatója.

Óriási szaktekintély Vajna Tímea üzletasszony is, aki 2015-ben beszállt egy gyémántboltba, valamint megnyitotta fánkozóját is. Az már csak apró kis adalék, hogy férje Andy Vajna, Orbán Viktor film- és kaszinóügyi bizalmasa.

Rendkívül tehetséges barátnőt választott magának Habony Árpád is. A 24 éves Nagy Boglárka saját bevallása szerint festőművész, igaz, itthon még kevésbé ismert és elfogadott a munkássága. Tudjuk, senki sem lehet próféta a saját hazájában, bezzeg külföldön: Nagy Boglárkára „felfigyelt” a legendás Sotheby’s aukciósház, amely november 30-án rendezte meg a 20th Century Art – A Different Perspective, vagyis 20. századi művészet – más megközelítésben című árverését. Az eseményen egyébként számos híres, nagy magyar festő mutatkozott be. Hogy, hogy nem, köztük Habony Árpád barátnője is: festményét 4-6 ezer fontra becsülték. Az pedig már csak a véletlenek játéka, hogy Habonynak Londonban is komoly üzleti érdekeltségei vannak. 

Hiába, egy igazi férfi motiválja, cselekvésre serkenti az asszonyát, s ma Magyarország a lehetőségek hazája. Egy bizonyos körnek.