Fluffermédia: Nem is kell a forintgyengülés miatt aggódni, különben meg Orbán megsegítette a devizahiteleseket is

Elöljáróban csak annyit, hogy Magyar Idők...

Bővebben: a nyaloncmédium egyik prémiumnyalonca remek cikket írt arról, hogy tulajdonképpen miért is nem baj, hogy történelmi mélypontra zuhant a forint. Mondjuk, Soros Györgyöt már korábban sikerült megnevezni okozóként, most úgy tűnik, ott tartunk, hogy igen-igen, Soros a hibás, de amúgy annyira nem is nagy probléma ez. Az Orbán-kormánynak ehhez semmi köze, sőt... ők csak segítenek.

Amiért most nem kell a forint árfolyammozgása miatt aggódni, az annak köszönhető, hogy 2010 után gyökeres fordulat ment végbe a hazai gazdaság- és pénzügypolitikában. Így például mára 20 százalék alá csökkent az államadósság devizaaránya, amely korábban elérte az ötven százalékot is. Az Orbán-kormány több lépcsőben segítséget nyújtott a devizahitelben eladósodott lakosoknak, majd a forintosítással kiszámíthatóvá tette a törlesztőrészleteket. Ráadásul többletes a folyó fizetési mérleg, amely mellett elképzelhetetlen egy devizaválság kialakulása. Mindezek miatt Magyarország szélvédettebb helyzetből figyelheti a nemzetközi folyamatokat

- írja a zseni. Fantasztikus, nem? Amúgy, kedves devizahitelesek, akinek mostanában vitte el a bank a házát, ti mit szóltok ehhez? Egyetértetek?

Ja, s amúgy nem csak az ő helyzetük virágzó immár Orbán kormányzásának lassan 9. évében, hanem 

emelkednek a bérek, közelítünk a teljes foglalkoztatás felé. Biztos alapokon áll az ország, amelynek úgy megerősödött az „immunrendszere”, hogy most nem kell a valutaalaphoz infúzióért rohanni.

Mármint a Magyar Idők tapasztalása szerint. Mi pedig hogyaviharba ne éreznénk mindezt?!