Üljön le! Orbán szerint a horvát foci a mi kutyánk kölyke

Csak azért, hogy Orbán Viktort visszahúzzuk a valóságba, mert feltehetően megzavarta a sok közpénz: a horvát foci jó, a magyar pedig ultraszar. Pedig a horvát foci a horvát belpolitikában nincs úgy szétfanatizálva, mint nálunk ezeknél a szerencsétleneknél. Lassan ott tartunk, hogy minden második fideszes ex-TSZ elnöknek van egy saját, közpénzekből szétlopott TAO-val ügyeskedő focicsatpata. Persze azért minden viccben van valami igazság is: Mészáros Lőrinc nevű strómanján keresztül Orbán valóban megkölykezett a horvátoknál.

Orbán Viktor azt találta mondani, hogy a horvát foci „a mi kutyánk kölyke”, arra utalva, hogy szerinte a horvátokkal egy futballkultúrához tartozunk. Nos volt azonban igazság abban, amit Orbán mondott, hiszen Mészáros Lőrincen keresztül ömlenek a magyar milliárdok a horvát fociba. Mészáros Lőrinc 2015 végén vette meg az akkor anyagi csőd szélén álló horvát első osztályú klubot, az NK Osijeket. Mészáros tulajdonostársa egyébként az a Ivan Mestrovic, aki annak a dubaji illetőségű City Mail nevű kézbesítőcégnek a tulajdonosa, amely 2015 óta egyedüliként kapott engedélyt arra, hogy megtörje a Magyar Posta szolgáltatási monopóliumát és annak konkurenciája legyen. Az eszéki klub megvásárlásának egyik feltétele volt többek között az is, hogy az új tulajdonosok legalább 4.000.000.000 forintnyi összeget fektessenek a klubba az elkövetkező 5 évben. 2017-ben egyébként - a magyar kormány jóvoltából - mi is adtunk a közösből, a magyar közpénzből 1 milliárd forintot az NK Osijek akadémiájának finanszírozására, amit feltehetően idén is abszolválunk majd. 

Szóval, Orbán tehát erre utalhatott, amikor azt mondta, hogy „a mi kutyánk kölyke”. Mészáros nevű strómanján keresztül ugyanis valóban megvetette a lábát a horvát futballvilágban. Ez azonban Orbán „futballteljesítményét” tekintve inkább rossz ómen lehet a horvát sportélet, illetve futballrajongók számára. Nem kellene inkább a mi kutyánkkal foglalkozni „Miniszterelnök úr”? Vagy ott már ki lett maxolva a pénzek elsíbolás, „oszt jónapot’?