A "melltartó nélküli" köztévé sokak fantáziáját leállította

m1

Voltam olyan mazochista, hogy felmentem a hirado.hu-ra. Na jó, nem is mazochizmus volt, inkább egyfajta vágy a kognitív funkciókat nem igénylő tartalom iránt, amellyel a köztévé káderei vegetatív létbe igyekeznek taszítani a gondolkodás képességéről már egy ideje lemondó választópolgárokat. Nem szerettem volna lesüllyedni az „eszemalszomnyálatcsorgatok” igényszintre, a cél inkább a szórakozás lett volna a XXI. században újragondolt Szabad Nép nyomorán.

Szóval, nem kellett sokáig keresgélnem, a propagandaorientált tartalomgyártás orákuluma, az úgynevezett Híradó ontja magából a katartikus élményeket az Orbán Viktort simogatók számára. Ez nem újdonság, ami most mégis inkább szöget ütött a fejembe, az az, hogy egyáltalán nem hagynak piaci rést. Megfelelő a kínálat azoknak is, akik nagyjából egy réti pitypang értelmi szintjén tengődnek, már mutatkoznak rajtuk a behódolás jelei, és a közélet, a valós információk, valamint az életüket napi szinten befolyásoló tényezők iránti érdeklődésben abszolút eljutottak a minimumig. 

Nekik készülnek például az évi 80 milliárd adóforintból gazdálkodó köztévé alábbi hírei az „Élet+Stílus” rovatban:

„Jennifer Aniston melltartó nélkül sokak fantáziáját beindította”

„Fantasztikusan néztek ki: Bruce Willis és fiatal felesége végigromantikázták a gálát”

„Ez a gimis srác a legcukibb módon hívta el a sulibálba Emma Stone-t”

„Ryan Phillippe-nél nincs vonzóbb férfi - van mit számolgatni izmos hasfalán”

„Csábító fotók: Cindy Crawford bikinis teste még mindig világbajnok”

Ráadásul, a köztévé munkatársai megtalálták a tájékoztatás Szent Grálját, és a színvonalat még meg tudják fejelni a bepolitikai (!) rovatban néhány Ripostra való hivatkozással.

Reméljük, mindez a közel s távoli jövőben csak elrettentő kordokumentumként szerepel majd a történelemben, és azok lesznek többen, akik a didaktikusan sulykoló, hatévesek számára is értelmezhető propaganda helyett valódi sajtótermékekre, értelmes cikkekre vágynak, illetve hajlandók lesznek három és fél sornál többet is elolvasni. Akkor talán a választásokat is a pártprogramok döntik majd el, és nem az, hogy ki birtokol több médiumot.