Erős és büszke: Ennyibe kerül egy átlagos albérlet a fővárosban

150 ezer forintról van szó. Maradj itthon, vagy ha már elmentél, gyere haza, fiatal! Aztán találd ki hol, hogyan és miből fogsz lakni! Ha pedig ezt valami csoda folytán sikerült megoldanod, akkor számold ki, miből fogsz enni, inni, élni.

Két lehetőség van:

1, A kormány tényleg azt hiszi, hogy a fiatalok majd itthon maradnak, az a körülbelül egymillió honfitársunk, akik már elhagyták ezt az „erős és büszke” hazát pedig majd szépen visszatérnek abba az országba, ahol a bérek jelentősen elmaradnak a nyugaton elérhető fizetésektől. Ahol 2018-ban a lakhatás továbbra is megoldhatatlan feladat elé állítja őket, ahol szakmailag igencsak korlátozottak az előrelépési, fejlődési lehetőségeik, ahol mindent az egyéni érdek, a lojalitás és nem a tudás határoz meg. Ahol a hatalom fullasztó közhangulatot teremtett.

vagy

2, Az Orbán-kormány magasról szarik az ország jövőjét meghatározó korosztályra. Egyszerűen azért, mert még kapóra is jön nekik, hogy a gondolkodóbb réteg egy jó részét elüldözve nyugodtabban folytathatják országpusztító, simlis tevékenységüket.

Mi az utóbbira szavazunk. A magyar fiatalok közül pedig egyre többen arra, hogy elhagyják az országot, persze nem éppen kalandvágyból, hanem a megélhetésük, a jövőjük érdekében. Előbbi ugyanis itthon szinte lehetetlen, utóbbi pedig kilátástalan.

077