"Szomorúságot érzek afölött, hogy eltűnik az újságírás" - Veiszer Alinda lehet, hogy a szlovák közmédiában folytatja

A felvidéki Új Szónak adott interjújában többek között arról beszélt, hogy kedve lenne hozzá.

„Egyelőre csak ott tartunk, lenne-e kedvem hozzá, amire azt feleltem, lenne. Már négyszer-ötször feltették nekem ezt a kérdést különféle beszélgetéseken, de mindig ugyanazt válaszoltam: ha lesz egy tényleg körvonalazott felkérés, akkor arra igent lehet mondani” -fogalmazott Alinda, aki

alapvetően közszolgálati embernek tartja magát, de azt kizártnak tartja, hogy a magyarországi közmédiának dolgozzon. 

Úgy véli, meg lehet szólítani azokat az embereket is, akihez csak az M1 híradó és a plakátok jutnak el, de ehhez "át kell menni egy kicsit bulvárba, olyan közérthetőbb műsorba, platformra, amely sokkal több embert elér".

Arra a kérdésre, hogy mennyire nehéz ma Magyarországon újságírónak lenni, a következőt mondta:

"Szomorúságot érzek afölött, hogy eltűnik az újságírás. Az újságíró-társadalom nagyon könnyen, nagyon egyszerűen feladta a saját elveit. Nem mondom, hogy mindenki, mert vannak csodálatos újságírók, oknyomozók, de összességében mégis az történt, hogy elerodálódott a szakma. Nem tartjuk evidenciának azt, hogy távolságot kell tartani a mindenkori hatalomtól. Hogy nekünk az lenne a dolgunk, hogy ellenőrizzük a hatalmat, hogy a lehető legtöbb emberhez eljussunk, hogy vitákra invitáljuk őket. Nem tartjuk evidenciának, hogy egy információról két forrásból meg kell győződni… Alapvető újságírói normák nincsenek betartva, amivel szerintem eltűnik a szakma. Mert lehet, hogy írsz, és az megjelenik egy újságban, de ha ezeket nem tartod be, akkor nem újságíró vagy, hanem egy kiöregedett balett-táncos vagy bármi más, akinek nincs más útja, mint hogy eladja magát, és hülyeségeket írogasson. Ezért mondom, hogy meghal a szakmánk. A külcsín marad, csak eltűnnek az elvek".