Megint civilnek hazudott fideszes politikussal magasztalja a kormányt a fluffermédia

Ezúttal a köztévén (igen, a mi adóforintjainkból) igyekeztek eljátszani, hogy civilek dicsérik a kormányt, csakhogy a főszereplő hölgy épp annyira volt civil, mint amennyire Orbán Viktor kereszténydemokrata.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja nevű „civil egyesület elnöke” a köztelevízióban igyekezett bő nyállal tálalni a kormány elévülhetetlen érdemeit az iskolakezdés nehézségeinek csökkentése terén.

Király Nóra kifejtette, hogy bár az iskolakezdés komoly kiadást jelent a családoknak, a kormány azonban az elmúlt nyolc évben több intézkedésével is csökkentette ezeket a terheket. Példaként emelte ki, hogy az elsőtől a kilencedik évfolyamig ingyen megkapják a gyerekek a tankönyveket, s megemlítette az ingyenes étkeztetést is." - írja a kormánynyalonc Magyar Idők Király Nóra köztévés szereplése kapcsán.

Na, most mindezzel csupán egy egészen kicsi bökkenő akad:

Király Nóra valójában a Fidesz tagja és a fideszes vezetésű XI. kerület alpolgármestere.

Egészen hiteles tehát az orálfantommá alakulása, mellyel a kormányzati feletteseit igyekszik kielégíteni, de egyelőre még nem mindenki annyira sötét ebben az országban, mint Kőbánya vasútállomás éjjel.

És ha már itt tartunk, a fideszes propagandagyárat hajtó ocsmánysággenerátornak nem ez volt az első ilyen húzása. Januárban a Kapospont szerette volna a napi betevőt és egy kicsit többet biztosítva az egekig magasztalni a fideszes családtámogatási rendszer frenetikus életminőség-javító mozzanatait egy „civil családapa” ömlengésén keresztül, ám róla is kiderült, hogy a főszereplő Gáspár András valójában nem egy hálás családapa, aki a jólét miatt áldja Viktor nevét, hanem a Fidesz kaposvári szervezetének alelnöke, aki ezért (is) kapja a fizetését. 

Ja, s ennek kapcsán eszünkbe juthat, a Fidesz régebbi, szintén általunk fizetett plakátkampánya is. Nevezetesen a 2015-ös reformkor felvirágoztatott Magyarországában a hirdetőoszlopokon mosolygó nyugdíjasok. A kedves arcú öregúr például, aki rendkívül örült annak, hogy „újra nő a minimálbér”, korábban az Oktatási Minisztériumban dolgozott főtanácsosként. A minimálbérből tengődést valószínűleg nem annyira érezhette át. Talán annak örült.

A felesége is vidulhatott, hiszen ő „sokat spórolt a rezsicsökkentéssel”. Mellesleg lelkes Fidesz-aktivista, aki megjárta a Békemeneteket, és még közös fotója is van Bayer Zsolttal. Ez már önmagában ok a boldogságra.