Már majdnem elfelejtettük: A Fidesz szerint ha „az ellenzéken múlt volna, ma nem védené kerítés Magyarországot”

De még szerencse, hogy ők vannak, és így biztonságban vagyunk. Többnyire erről beszélt Hollik István két napja. Igen, nem mai infó, de annyira jó ez a sajtótájékoztató, hogy utólag is érdemes megtekinteni.

Már csak azért is, mert az „ellenzékleakarjabontaniakerítést” habonyi lózung annyira, de tényleg annyira gagyi, hogy egy Böröcz Lászlónál eggyel értelmesebb lény síró vagy nevetőgörcsöt él át – hangulattól függően – akárhányszor kiáll ezzel a nyilvánosság elé egy Hollik István-Németh Szilárd-Halász János-kombó.

Szóval, ezúttal Hollik istván, Fidesz-KDNP szóvivője újságírók előtt felidézte, hogy a „déli határon épült kerítés immár három éve biztosítja Magyarország, és egyben Európa védelmét”. De szerette volna mindenki figyelmét felhívni arra is, hogy „ha az ellenzéken múlt volna, ma nem védené kerítés Magyarországot”.

Mondhatnánk, hogy mi pedig emlékeztessük Hollik Istvánt arra, hogy a kerítést először a Jobbik javasolta már 2015 januárjában, vagyis 3 és fél évvel ezelőtt, és számtalanszor kérték a kormányt, hogy mindez egészüljön ki önálló határőrséggel is, de Hollik Istvánék inkább eközben azzal voltak elfoglalva, hogy beengedjenek 20 ezer gazdag migránst letelepedési kötvényekkel, és több ezer ismeretlen hátterüt, csak úgy.

Ugyanakkor tudjuk, Hollik István miért emlékeztet a kerítésre: heti 1-2 migránsnál több már nem lézeng a déli határnál. Ez pedig nekik az egyetlen politikai programpont végét is jelenthetné, ha nem kajálná 2 millió ember, amit hazudnak nap mint nap.

Ja, s amúgy szeptember 3-án megint meghosszabbították a Magyarország egész területére elrendelt „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”, ugyanis a Fidesz szerint „így garantálható, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban tudjunk fellépni az illegális bevándorlással szemben”.

Mennyi mindent köszönhetünk drága Viktoréknak, ugye?