Orbán minden bizonnyal a Parlament történetének egyik legocsmányabb felszólalását produkálta tegnap

Közel 10 éves fideszes ámokfutás után eljutottunk oda, ahová sejtettük, hogy el fogunk jutni, csak nem tudtuk, hogy mikor és hogyan, és talán reménykedtünk, hogy mégse következik be. Eddig csak szimplán tudtuk, hogy az egész Fidesz által létrehozott újkori feudalizmus szubsztanciája a mérhetetlen korrupció, de immár ott tartunk, hogy mindezt egy vállrándítással intézi el a kormányfő, és vágja az arcunkba, hogy na, és? Kevésbé szofisztikáltan mondhatnánk úgy is, hogy eddig csak simán szartak ránk, most viszont már cinikus röhögéssel szarnak a szánkba. És ezt nem is nagyon lehet szebben mondani.

Tegnap a Jobbik országgyűlési képviselője, Szilágyi György kérte számon Orbán Viktort, hogy úgy mégis nem tartja-e aggályosnak, hogy egy közpénzekkel rendszeresen kitömött oligarcha röpteti a luxusgépén ide-oda.

És hogy mi a reakció 2018 Magyarországában egy olyan ügyre, amibe máshol miniszterelnökök buknak bele, és jó eséllyel kerülnek börtönbe?

Hát ez:

"Harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni."

Ennyi. Kész. Pont.

Tulajdonképpen Orbán azt is mondhatta volna, hogy: „Mi az anyádat képzelsz magadról, hogy felkérdezel, te nyomorult csicska? Itt én vagyok a kétharmad, én vagyok a hatalom, úgy röpködök és azzal, amivel nekem tetszik. Neked pedig kuss a neved.”

És nem, egyáltalán nem is fogunk meglepődni, ha Orbán egyszer tényleg ezt így fogja mondani. A magyar társadalomnak régóta kuss a neve és könnyen lehet, hogy ebbe rég bele is törődött.