Ha az EU csökkentené az áfát, Orbánék kevesebbet tudnának kitalicskázni a közösből

Eggyel finomabban fogalmazva kevesebb pénz veszíthetné el közpénz jellegét. Nyilván ezért akadt ki a legintellektuálisabb arcú politikusunk, Tállai Andrá, aki már olyan mélyre jutott a NER hazugságpropagandájában, hogy azt hozta fel ellenérvnek, hogy amennyiben az Európai Parlament csökkentené az áfát, akkor akadályozná a magyar adócsökkentéseket. Köztudott, hogy az általános forgalmi adó a legalattomosabb, a szegényeket leginkább sújtó adótípus.

Az Európai Parlament közelmúltban elfogadott javaslata szerint az EU 25 százalékban maximálná az általános forgalmi adó kulcsát a tagországokban. Persze ezáltal csökkenne az államháztartásba befolyó összeg, így jóval kevesebb pénz veszíthetné el közpénz jellegét Orbánék által. Ez természetesen nem lehet kommunikálni, ezért nyilván meg kell magyarázni a magyar embereknek valamilyen hivatalos indokkal is - még ha ez nem is egyszerű feladat - hogy a magyar kormány miért nem fogja támogatni az EU adócsökkentési javaslatát. Nos, Tállai elvtársnak más sikerült is megideologizálni a hazafiatlan és a magyar nép érdekeivel totálisan szembemenő kormányálláspontot:

 

azért van idehaza magasabb áfa, hogy a lehető legkisebbre csökkenhessen az szja és a cégek adója, és hogy támogatni lehessen a családokat és a munkahelyteremtést

 

Vagyis a magyarok azért fizetnek minden egyes termékre többet, mint európai társaik, hogy az összeszerelő cégek nehogy megsértődjenek ránk. Tállai elvtárs, ha nem is túl okos, de nagyon kreatív és hasznos elvtárs.