Dúró Dóra már be is lengette Volnerrel kapcsolatban: úgy is alakulhat a helyzet, hogy együtt folytatjuk

Dúró Dóra már be is lengette Volnerrel kapcsolatban: úgy is alakulhat a helyzet, hogy együtt folytatjuk
Volner, Dúró és a tapsoló Fidesz
Fotó: Facebook/Dúró Dóra

Többször leírtuk már, hogy nem lepődnénk meg, ha Volner János a Mi Hazánk Mozgalomban folytatná politikai pályafutását. Erre már több dolog is utalt, amelyek nyilván nem véletlen történések voltak. Egyrészről Toroczkaiék már korábban is csábították Volnert a mozgalmukhoz és bár ő többször cáfolta, hogy át akar menni, azonban már lehetett sejteni, hogy ez valamiféle előkészítése a mai/holnapi történéseknek. Másrészről a politikus nem sokkal azelőtt érkezett haza a Maldív-szigetekről a Toroczkai-féle mozgalmat bejegyző barátnőjével, mielőtt nekiment a Jobbik elnökségének. Most pedig Dúró Dóra lengette be a kormánypárti Mandiner címlapjára került interjújában, hogy nem csodálkozna, ha Volnerrel együtt folytatnák. Mi sem.

Ő jelen pillanatban még a Jobbikért küzd. Amíg ezt a harcot vívja, nincsen vele dolgunk. Ugyanakkor nem szeretnék álszent lenni, nyilván értékrendi közösség van közöttünk, ami adott esetben azt is lehetővé tenné, hogy együtt folytassuk a közéleti szerepvállalásunkat, de még korai erről beszélni. (…) Azt hiszem, a közös értékrendünk miatt akár úgy is alakulhat a helyzet, hogy együtt folytatjuk.

- nyilatkozza a kormánypárti lapnak Dúró.

Nos, ezen mondatok után csak annyit szeretnénk kissé szerénytelenül megkérdezni, hogy: igazunk volt vagy igazunk volt?

A szalámizás - mint jellemzően bolsevik módszer - sosem kívülről történik, annak lényege a belső bomlasztás, demoralizálás, hasadás, a hatalommal együttműködni kész árulók beépítése, illetve a kollaboránsok megtalálása. Orbán pedig, a kisgazdáknál, az MDF-nél már tökélyre fejlesztette, amit feltehetően még KISZ-vezetőként sajátított el. De a kamupártra is van már fiideszes benchmark, mégpedig a Semjén-féle KDNP. Szóval biztosan vannak még fideszes téglák a Jobbikban, csak az a kérdés, hogy mikorra van időzítve az aktivizálásuk. A Fidesz a demokrácia látszatának fenntartása miatt egypártrendszert ugyan nem , de "házi ellenzéket" építhet és ebbe a koncepcióba egy az Orbán irányításán és akaratán kívül álló ellenzéki párt nem illik bele...

dd_vj

Alakul az új frakció