Ne legyél csicska!

Ne legyél csicska!
Fotó: Pál Anna Viktória

Az oroszok valóban a leckéztetés nagymesterei, van például a "Stop a Douchebag" nevű youtube sorozatuk, ahol (nagyon helyesen) a felsőbbrendűségük tudatában az út közepére parkoló honfitársaikat teszik helyre.

Azonban felettébb bicskanyitogató, hogy egy Magyarországon élő, oroszbarát csecsen (ami eleve abszurd) egy állampolgári jogával élő magyar hippit fenyítsen be. Ez vajon egységbe kovácsolja a politikai nézeteik alapján egymással szemben állókat? Ugyanis itt egy nagyon kicsavart helyzet állt elő: egy magyart félemlítettek meg az "idegenek" - de pontosan egy - az idegenek befogadásáért harcoló - liberális aktivistát. Mit lépnek erre a libsik? Elküldik a francba a csecsent, vagy helyeslik a társuk megleckéztetését? Mit lépnek a fideszesek? Van bárkinek kétsége a két tábor ismételt leszereplését illetően?

Azt már láttuk, hogy a betolakodók által elsőként eltaposásra ítélt hippi világpolgár hazai mintapéldánya mit tett: szó nélkül bepucsított a nagydarab idegennek. Ez a jellemtelenség olyan arcpirító, hogy magyarként én szégyellem magam, hogy egy honfitársammal meg lehet ezt tenni a saját hazánkban, még akkor is, ha a kisördög azt súgja a fülembe, hogy egy ilyen jellemgyenge, töketlen munkakerülő pontosan ezt érdemli.

Vajon liberális honfitársainknak kicsúszik-e most a száján az, hogy "ez a mi hazánk, nekünk itt ne emberkedjél"?

Azért Komáromy Gergő vigasztalására küldök neki egy számot gyerekkorom kedvenc punkegyüttesétől:

"Always Hate Hippies"

You are a hippie,
You smell like skunk,
I'm your arch-enemy,
A middle class punk.
Get out,
Get a life,
Get a job,
Everyone's smoking grass,
Everyone is an ass.
Can't you afford to cut your hair?
Cause Frank and I will cut it off for free.
Never trust a hippie,
They'll sell you bad drugs.