Áder kitünteti a jobbikos Kovács Bélát?

Áder kitünteti a jobbikos Kovács Bélát?
Fotó: zsurpubi.hu

Három évvel ezelőtt a Fidesz-sajtó azt állította, hogy a Jobbik európai parlamenti képviselője, Kovács Béla az unió intézményeinek meggyengítésére törekedett, vagyis megpróbálta megállítani Brüsszelt. Akkor ő most a Fidesz szemszögéből kém vagy nemzeti hős?

Máris itt van a nyakunkon a május, amelynek első napján ünnepeljük a Munkát, a kilencediken az Európai Uniót, tizenhatodikán pedig a harmadik évfordulója lesz Orbán Viktor köztévében elhangzott dörgedelmes bejelentésének:

Azt, hogy az internacionalisták - akik a nemzetet nem tartják fontosnak - a magyar történelemben elég gyakran hazaárulást követnek el, a magyar közvélemény ismeri. De az, hogy egy magát nemzetinek valló párt hazaárulást elkövető személyeket akarjon eljuttatni Brüsszelbe, ahol a magyar érdekeket kellene képviselni, példátlan.

Nos, mielőtt az azóta eltelt három év nyomozási eredményeit - eredménytelenségeit taglalnánk, érdemes két részletre is kitérni. A miniszterelnök többes számban, "elkövető személyeket" említ, így Morvai Krisztinára és Balczó Zoltánra is kiterjesztve az ítéletét. A vádat, ami a sajtóban ismertté vált, nevezetesen az Európai Unió intézményei elleni kémkedést hazaárulásnak tekinti, vagyis 2014-ben Orbán Viktor a brüsszeli központú birodalomra, mint hazájára tekintett.

Hány évre is ítélték el Kovács Bélát ezért a súlyos bűnért? Válasz nincs, hiszen három év alatt az ügy még a vádemelésig sem jutott el. A mentelmi jog felfüggesztése óta is eltelt másfél év, de a gőzerővel folyó nyomozás eredményéről még semmit sem tudunk. Konkrétumnak marad az, amit 2014-ben a Fidesz-sajtó felhozott: Kovács Béla a Nemzeti Mozgalmak Európai Szövetsége elnökeként az Európai Unió intézményeinek meggyengítésére törekszik. Na, brávó. Kovács Béla tehát már évekkel ezelőtt azon fáradozott, hogy megállítsa Brüsszelt. Még a Nemzeti Konzultáció megvilágosító kérdéseire sem volt szüksége ahhoz, hogy bátran, igazi hazafiként tegye azt, amire a miniszterelnök ma buzdítja a népet.

Mindezek után senki nem lepődhet meg azon, ha október 23-án Orbán Viktor javaslatára Áder János valami rangos lovagkeresztet ad át Kovács Bélának a magyar szuverenitást elvenni akaró idegen hatalom gyengítéséért. Persze, az ellene folyó nyomozás azért nem fog megszűnni, hogy végül eljuthasson egy összeeszkábált vádiratig, és így a választások idején azért mégiscsak lehessen kovácsbélázni...