Marsi, Gönczi! Hogy a francba’ tudtok tükörbe nézni?

Marsi, Gönczi! Hogy a francba’ tudtok tükörbe nézni?
Soros György a Sátán?
Fotó: zsurpubi.hu

"Soros megölte volna az anyját" – így közölt kedden este „hírt” Magyarország „legjobb” híradója, a Tények. A riport egyébként arról szólt, hogy az amerikai egészségügyi reformról elkészített Open Society Foundation megjelentetett tanulmányban Soros György arról írt, hogy édesanyja beköltözött egy eutanáziát elősegítő intézménybe, és ekkor ajánlotta fel, hogy – a Tények megfogalmazása szerint – „végez vele”, mert „ennyivel tartozott neki”.

Az természetesen kimaradt az anyagból, hogy Soros a kiadvány előszavában leírta, nagyon nehezen tette volna meg, és örült neki, hogy édesanyja nem az eutanázia útját választotta, mert így a család vele lehetett, míg készült a halálra.

A Tények anyaga már nem is az ötvenes évekbe repít vissza, hanem azokat a dicstelen történelmi módszereket idézi, amelyekkel már a Római Birodalomban is igyekeztek lejáratni a politikai ellenfeleket. Amikor egyesek például fajtalankodással, homoszexualitással vádolták a ellenzékieket. Egy-egy Tények-adás után azt hisszük, „ennél már biztosan nincs lejjebb”, aztán kiderül, hogy mégis van – a Róna utcában képesek újra és újra alulmúlni önmagukat.

Ezt a mélyrepülést egyébként már az egyik „sztárműsorvezető”, Gönczi Gábor volt felesége sem hagyta szó nélkül. Az Index szúrta ki, hogy Tatár Csilla, Sváby András fent említett hírrel kapcsolatos posztja alá kommentelte:

„Fogalmam sincs, kivel éltem tíz évig együtt... uramisten...

Kevés az a médium, melynek munkatársai arról írnak, amiről szeretnének, de az anyag elkészítése, ha éppen nem is áll hozzánk közel a téma, általában a jó ízlés határain belül marad. De nem a TV2-nél vagy a kormánymédia többi tagjánál.

Én csak annyit kérdeznék a „nagy nevektől”, az egykor agyonsztárolt Marsi Anikótól, Gönczi Gábortól, Andor Évától és Szebeni Istvántól: Hogy van ehhez gyomrotok? Mi lett belőletek?