Áder: „Felelősen gondolkodó polgár senkit sem biztathat arra, hogy vegye semmibe a törvényt és arra sem, hogy alkotmánysértést kövessen el!”

Áder: „Felelősen gondolkodó polgár senkit sem biztathat arra, hogy vegye semmibe a törvényt és arra sem, hogy alkotmánysértést kövessen el!”

Áder János négyévente frissülő Facebook-oldalán bukkantunk az alábbi videóra, melyet 2013. március 13-án, az Alaptörvény negyedik módosítása apropóján készítettek.

Tanulságos végighallgatni azt az öt percet, melyben a köztársasági elnök a jogállamiságról, jogokról és kötelezettségekről, demokráciáról és az államfő pártok felett álló szerepéről beszélt. Rögtön erős mondattal kezd:

„Demokratának lenni annyit tesz, mint minden körülmények között ragaszkodni a jogállamiság formáihoz és kereteihez. Élni jogainkkal és eleget tenni kötelezettségeinknek.”

Aztán egy helyütt azt mondja:

„Egy állam attól jogállam, hogy annak törvényeit és alkotmányos rendelkezéseit mindenki betartja.”

Hohó, tényleg, kedves János?

Akkor hogy is van ez?  

Az elmúlt hetek-hónapok történéseinek fényében mindenképpen ajánljuk ezt öt percet továbbgondolásra. Egy kávé mellett elmélkedni, mivé lett Áder János, hogyan tiporja lábbal az általa korábban oly fontosnak vélt demokráciát és alkotmányosságot. Hogyan veszi semmibe az alkotmányos alapelveket a CEU-törvény és a krimibe illő körülmények között elfogadtatott plakáttörvény aláírásával.

A videó: 

De legfőképpen Áder János figyelmébe ajánljuk saját szavait.

A Sándor-palotából nézve is sok víz lefolyt négy év alatt a Dunán. Megfélemlítettek, megvásároltak, megalkuvók irányítják az országunkat?

Lehet, hogy Németh Szilárdnak igaza van. Itthon tényleg a Cosa Nostra működteti a rendszert. Csak nem abban az értelemben, ahogy RatkóRezsi Szili gondolja.