Tudta? Vona Gábor és Vujity Tvrtko egy áramkörön vannak :D

Tudta? Vona Gábor és Vujity Tvrtko egy áramkörön vannak :D

Ez a vitriolos gondolat a Magyar Idők egyik „publicistájától” származik. Annyira eredeti, hogy muszáj vele foglalkoznunk.

A hét elején megírtuk, hogy Vona Gábor nyilvános, élő vitára hívja Orbán Viktort, hogy a kormánypárti propaganda-ámokfutás helyett, ami nyugdíjas témában futótűzként perzseli napok óta a magyar közgondolkodás amúgy is sivár területeit, végre valódi álláspontok ütközhessenek. Ennek egyik oka, hogy Vona hetekkel ezelőtti Facebook-bejegyzése nyomán a kormánypárt az ország 65 év feletti lakosságának lepusztult szellemi állapotát meglovagolva hergeli a nyugdíjasokat.

Most kiderült, még mindig nem sikerült a Fidesznek leugrani erről a körhintáról. Borítékoltuk, hogy Orbán Viktor nem reagál majd a kihívásra, ahogy azt is, hogy a hátországa ritka gagyi közleményekkel áll majd a sajtó elé a témában, és ennek megfelelően pörög majd a csicskamédia is.

Nos, mutatjuk hogyan:

Reakció 1.0:

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség reagálása Vona Gábor (Jobbik) sajtótájékoztatójára:

„Felháborítónak tartjuk, hogy Vona Gábor hetek óta nem hajlandó bocsánatot kérni az általa megsértett nyugdíjasoktól, sőt, azóta meg is ismételte a sértegetéseit. A Jobbik elnökének mai nyilatkozata is csak azt mutatja, hogy Vona Gábor a nyugdíjasokon gúnyolódik, de a szavazatuk azért jól jönne neki. A Jobbik már megint mást beszél és mást cselekszik, egyszerűen hiteltelen.”

Reakció 2.0:

Amíg a Fidesz-KDNP-kormány tiszteli és megbecsüli a nyugdíjasokat és az időseket, addig a másik oldalon a Jobbik, és annak elnöke, Vona Gábor részéről, tiszteletlenség és a nyugdíjasok, idős emberek sértegetése áll – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján.
Egy sor olyan egyéb döntés született, amely a nyugdíjasok mindennapjait pozitív módon érinti. Ilyen volt az alapvető élelmiszerek áfájának 27 százalékról 5 százalékra csökkentése, valamint a rezsicsökkentés is, utóbbival éves szinten 100 ezer forintot tudnak megspórolni a nyugdíjasok – jelentette ki.

Ha Vona Gábornak a nyugdíjasok számítanak, akkor mindenképpen kérjen tőlük bocsánatot, hiszen a nyugdíjasokat tisztelnünk és becsülnünk kell – szögezte le Nyitrai.

Reakció 2.1, a végső tus:

„Vona Gábor összetéveszti a bátorságot a pofátlansággal. Ahelyett, hogy kijelentései után bocsánatot kért volna, esetleg elbujdosna a Bakonyba, ő fölveszi a karakán legény szerepet. Gagyog, s ragyog… Menthetetlen” – ez a tartalmas gondolat már a médiacsicskák egyik csicskájától származik, aki publicisztikájában „érvel” rendíthetetlenül a Fidesz fent is olvasható, szilárd álláspontja mellett.

(…)

"Legvérlázítóbb kijelentése valahogy így szólt: a kormánypártokkal ellentétben ők nem szavazóként, hanem családtagként tekintenek a nyugdíjasokra. Méretesebb hazugságot keveset hallottam, pedig mostanában „jó” a felhozatal" - állítja zseniális stílusbravúrral az újságíró tehetség olyan eredeti módon, hogy komoly késztetést érzek megkérdezni tőle: "Kolléga, nem szeretnél könyvet kiadni?"

(...)

„Kis színes a sötét történet végére. A botrányriporter Vujity Tvrtko (ATV) nyomban rácuppant a hazugságvizsgálós ötletre, kijelentette: mielőbb interjút kíván készíteni a „bekábelezett” Vonával. Mit mondjak? Egy áramkörön vannak” - írja a Magyar Idők kérlelhetetlen zsurnaliszta-kivégzőosztagának tagja.

Akkor most megpróbálom mindezt összegezni:

1. Vona Gábor vitára hívja a miniszterelnököt, hogy ütköztessék érveiket nyugdíjas témában.
2. Orbán Viktor erre nem reagál, a Fidesz viszont igen: Vona kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól!
3. Másnap megint reagálnak: Vona kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól!
4. Harmadik nap már csak a médiájuk reagál: Vona kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól!

Mindezek után a végkövetkeztetés, a hét konklúziója: Vona Gábor és Vujity Tvrtko egy áramkörön vannak. Magyarország Kormánya 2017.