Kik ülnek a kormány mögött?

Kik ülnek a kormány mögött?
Fotó: zsurpubi.hu

A hétvégén óriási vitákat váltott ki a közösségi oldalakon egy, az időskorúak vezetési engedélyének kérdésével kapcsolatban megjelent cikkünk.

Az élet pedig új példát dobott elénk. Egyik ismerősünk párjával éppen Csopak irányából tartott Balatonfüred felé normál tempóban a 71-es főútvonalon. Aki ismeri a Balaton partjával párhuzamos út ezen szakaszát, tudhatja, hogy itt lehet felkanyarodni a Veszprém felé vezető 73-asra. Jelzőlámpa hiányában a közlekedési szituáció teljesen egyértelmű: a Csopak irányából Füred felé egyenesen haladóknak, illetve az ugyanebből az irányból jobbra, Veszprém felé kanyarodóknak elsőbbségük van a balra kanyarodó járművekkel szemben.

Cikkünk megjelenése után egy nappal, vasárnap reggel 8 óra körül egy 90-es éveiben járó úr kanyarodott Veszprém irányába, mindezt úgy, hogy nem adta meg az elsőbbséget a szemből érkező, egyenesen haladó személygépkocsinak, amelyben a már említett fiatal pár utazott. Az ütközés elkerülésének érdekében a fiatal sofőr elrántotta a kormányt, azonban az autó irányíthatatlanná vált és felborult. Az idős úr mit sem észlelve az általa okozott (!) balesetből, kedélyesen továbbhajtott Veszprém irányába.

Hatalmas szerencse, hogy a felborult autóban utazók élve megúszták a balesetet, illetve hogy három autó is azonnal félreállt, látva a balesetet. Az egyik szemtanú a balesetet okozó autó után hajtott, majd Veszprém határában utol is érte az idős urat, és megállásra kényszerítette. Az idős úr végül visszament a baleset helyszínére és elismerte a felelősségét, hát hogyan is fogalmazzunk: szerencsére. Lehet tovább vitatkozni, mert hisszük, hogy a fontos kérdésekről folytatott érdemi viták igenis előbbre visznek egy társadalmat. Hajrá!