Tovább dagad a botrány: Iskolai szexuális zaklatások nyomában

A szexuális zaklatással kapcsolatos történet tovább folytatódik, az élet akarta így. Írásom megjelenése után ugyanis többen jelentkeztek, hogy beszélnek az őket ért sérelmekről, traumákról a hírhedt tanár kapcsán. Egy kis nyomozás után megtudtam, hogy Mukit - ahogyan a gyermekeket zaklató „férfit” az egyszerűség kedvéért korábban már elneveztem - nem az általános iskolai piszkos ügyeiért jelentették fel, hanem az időközben médiaiskolává avanzsálódott gárdás ügyeiért. Állítólag az egyik szülő vette a bátorságot és a rendőrséghez fordult, amikor kiderült, hogy Muki az ő gyermekét is zaklatta.


Azóta a médiaiskolát működtető közhasznú egyesületet többször átalakították, és jelenleg az eredetitől teljesen eltérő név alatt működik. Az internet azonban nem felejt, így találtam is egy telefonszámot, amely az egykori médiaiskola elérhetőségeként szerepelt. Felhívtam és már a beszélgetés legelején sokat elárult, hogy először egy férfihang szólt bele, majd az egyesület iránti érdeklődésemre átadta egy hölgynek a telefont.

Nem mondanám, hogy soha nem látott segítőkészséggel találkoztam volna, sőt. A női hang elsőként arról faggatott, hogy honnan tudom a telefonszámot, erre én válaszul elmondtam az igazat, hogy az interneten kutattam, majd a médiaiskola jelenlegi helyzetéről kérdeztem. Ő jelezte - amit már jól tudtam - hogy a médiaiskola megszűnt. Ekkor azonban - in medias res - rákérdeztem, hogy a médiaiskola megszűnése összefüggésben van-e a pedofíliával vádolt egykori egyesületi elnök ügyével. A zavart női hang azonnal közölte, hogy nem kíván az üggyel kapcsolatban nyilatkozni és jó hírnév megsértésére hivatkozva jogi lépéssel fenyegetett arra az esetre nézve, ha bármilyen összefüggést megírnék a médiaiskolával és a nyomozással kapcsolatban, majd visszahívást ígérve letette a telefont.

A visszahívás idáig elmaradt. Időközben azt is megtudtam, hogy az általános iskolában, ahol Muki tanított, az említett rendőrségi feljelentéssel szinte egy időben, egyik napról a másikra elváltak egymástól az érintett felek. Az új közhasznú egyesület honlapján lévő telefonszámon az előzőleg hívott régi egyesületi telefonon bejelentkező hölgyével kísértetiesen egyező hang vette fel a telefont, aki a bemutatkozásom után azonnal kinyomott, az újabb hívásra pedig nem reagált.

A cégpapírokból egyértelműen kiderül, hogy Muki egy korábbi tanítványa, egy húszas éveiben járó leányzó lett az új közhasznú egyesület elnöke, akit az egyszerűség kedvéért nevezzünk Katának. Muki és Kata tehát a jelek szerint feltehetően egy párt alkotnak. Feltehetően a fiatal lány tudhat Muki piszkos ügyeiről, de a hatása alatt áll és falazhat a parafília miatt feljelentett, korábban zaklatással vádolt tanárnak, aki ki tudja, talán még mindig tanít valamelyik fővárosi iskolában. Persze, ha így van, akkor hamarosan erre is fény derül. Hiszen, ahogyan Petőfi írta: „Az idő igaz, S eldönti, ami nem az.” Folytatás következik.