Erős és büszke: Újabb sokkoló történet a Markusovszky Kórházból

Erős és büszke: Újabb sokkoló történet a Markusovszky Kórházból

Egyre gyűlnek a felhők a szombathelyi Markusovszky Kórház felett, hiszen – a legutóbbi brutális sztori után - ismét orvosi gondatlanság vezetett Antal Szilvia, a Kórházi Sztorik blog olvasójának rossz élményeihez.

Az oldalon kapásból figyelmeztetik az olvasókat, hogy a történet csakis olyanok számára ajánlott, akiknek idegrendszere jobban elviseli a jelenlegi magyar egészségügyet. Ismételt nemtörődömség, trehányság és felháborítóan lekezelő az a sztori, amit annak elszenvedőjének és a Kórházi Sztorik blog  engedélyével, változtatás nélkül közlünk:

,,Kedves Kórházi Sztorik!
Október 9.-én voltunk [az orvos nevét eltávolítottuk - a szerk.] gyereksebésznél, Szombathelyen a Markusovszky Kórház gyereksebészeti rendelőjében. A kisfiamnak nagyon enyhe hypospadiasise [Amikor a külső húgycsőnyílás nem a hímvessző végén található. – a szerk.] van, ami miatt évente kell járni kontrollra.
Most 15 hónapos és eljött a kontroll ideje.
Úgy kezdődött, hogy a doktor úr kesztyű nélkül nyúlt hozzá, hogy megvizsgálja. Majd mondta, hogy minden rendben van a hypospadiasis-szal de a fityma egy kicsit le van tapadva.
És ezzel a lendülettel fogta, és kézzel lerántotta neki. A kisfiam egyből sikítani kezdett, de az orvos csak annyit mondott, hogy ez csak egy picit fáj neki, nem kell vele foglalkozni.
Eljöttünk, elvittük hamburgerezni, hátha jobb kedve lesz, de egyre rosszabbul volt. Ez délután fél 3-kor volt. Mire hazaértünk már üvöltött a fájdalomtól. Aztán sikeresen elaltattuk, hátha utána jobb lesz. Mikor felkelt, pelenkát cseréltünk, amikor is láttuk, hogy háromszorosára dagadt a fitymája.
Mondanom sem kell hogy milyen érzés a szülőknek látni, ahogy a kisgyerekük össze van görnyedve az ágyon és sikít a fájdalomtól. Azonnal rohantunk az ügyeletre, ahol már azonnal tudták mi a baj, mivel ennél az orvosnál nem ez az első eset sajnos. Fitymatúltengése lett és szó szerint vissza kellett nyomniuk a makkját, hogy megmentsék a műtéttől.
Majd ki kellett tisztítaniuk, ugyanis elmondták, hogy az orvosnak valószínűleg koszos volt a keze amitől azonnal begyulladt a fitymája és tiszta genny és seb volt a makkja alatt, az orvos brutalitásának "köszönhetően" óriási fájdalmakat élt át.
Mikor lement a duzzanat, visszamentünk, hogy megnézzék. Mutatták, hogy kb. 1 cm-es vastag sávban volt letapadva a bőre, ami most hegesedik. Az ügyeletes orvos elmondása szerint nem kicsit volt neki letapadva és ezt 2 éves koráig nem is szabadott volna, és akkor is csak az erre megszabott szondával szabad.
A panaszt megtettem az orvos ellen, eddig nem kaptam választ.”

Ez történhet az ember kisgyermekével Semmelweis Ignác, Béres József, Szent-Györgyi Albert országában? Sajnos igen. A helyzet továbbra is változatlan, sőt. Úgy tűnik, egyre és egyre rosszabb, sokkolóbb és megdöbbentőbb történetek látnak napvilágot. 

Mindeközben szeretett miniszterelnökünk kijelenti: “sportnemzet vagyunk, nem állunk le a stadionépítésekkel”; 197 vadiúj, igazán szükséges lőteret épít a magyar kormány 27 milliárd forintért; és véresre verik egy független napilap újságíróját egy KFC előtt. Nem csoda, hogy innen menekülnek az emberek ahelyett, hogy ide jönnének. Egyszerűen elképesztő. 

Saját tapasztalatból kiindulva, a történet sajnos igaz és pontos. Pl. Székesfehérváron sem jobb a helyzet, erről az alábbi, általam készített képek is tanúbizonyságot tesznek, de előre figyelmeztetnék újra mindenkit, hogy készüljön fel egy stroke-közeli élményre: