Erős és büszke: Mi folyik a szombathelyi Markusovszky Kórházban?

Erős és büszke: Mi folyik a szombathelyi Markusovszky Kórházban?

Ismét megdöbbentő történet látott napvilágot a szombathelyi Markusovszky Kórházból. Az intézmény ismételten hallgatásba burkolódzik. Sem belső vizsgálatot nem kívánnak indítani, sem nyilatkozatot nem kívántak tenni az ezt megelőző kettő, és a mostani eset kapcsán.

Boros Éva 2016 májusában ment a kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályára magzatvízlevételre. Az őt kezelésbe vevő orvos az őt körülvevő nővérek és saját kérésére sem hagyta abba a procedúrát. 

"Tisztelt Kórházi Sztorik!
Tavaly nyáron a Markusovszky Kórházban magzatvízlevételre mentem, ahol 12-szer szúrtak meg. Vérmérgezést kaptam, 19 hetes genetikailag teljesen egészséges babámat, méhemet veszítettem el és az intenzívre kerültem. A kórházból a betegjogi képviselőnek egy szánalmas hazugsággal teli válaszlevelet küldtek! Nevetséges, amit a vezetőség a kórházban elnéz, amíg az orvosok büntetlenül tehetnek bármit, semmi nem fog változni! Persze vannak itt is kivételes és emberséges orvosok, nekik köszönhetem, hogy életben maradtam” – írta Boros Éva.

Legutóbb ugyanebben a szombathelyi kórházban égették csontig egy beteg lábát, miközben altatásban volt veseműtét alatt. Nem sokkal ezután egy kisfiú ellátása okozott fertőzést, valamint a blog beszámolt egy neve elhallgatását kérő betegről, akinek édesanyja lábát amputálták, de nem mondták meg neki, hogy mi volt erre a konkrét ok. 

,,A legsajnálatosabb dolog némelyik orvos közönye, ahogy odavágták: örüljek, hogy élek! Csak arra lennék kíváncsi, ha velük történne ez, lányukkal, menyükkel, unokájukkal, akkor is ennyivel elintéznék?” – folytatja levelét Éva.

Sajnos van egy olyan érzése az embernek, hogy még ezek a megdöbbentő és végtelenül felháborító történetek is csak a felszínt kapargatják. Mindez Nyugat-Magyarországon történt. Ezek után félve ás mélyebbre az ember a kelet-magyarországi kórházakban eltussolt, elhallgatott és asztalról lesöpört történetekben. 

Mindeközben ugye Sorost üldözzük, konzultálgatunk, és “nincs is időnk foglalkozni a kampánnyal, hiszen keményen dolgozunk”. 

A beteg panaszlevelét teljes terjedelmében itt olvashatják el.