Orbán teljesen kiborult, Simicska nem békül

Orbán teljesen kiborult, Simicska nem békül
Fotó: zsurpubi.hu

A Fidesz belső köreiből származó információink szerint Orbán Viktor nyilvánosság előtt mutatott magabiztossága valójában - nem is túl jól - leplezett rettegés. A miniszterelnök nagyon fél, mert nem tudja, mi jár Simicska Lajos fejében, milyen lépésekkel próbálja a nagyvállalkozó tönkretenni egykori barátját.

A keddi, CEU melletti tüntetésen általunk megkérdezett demonstrálók sokasága látja úgy, hogy a Közép-európai Egyetem ellehetetlenítése nagyon fontos és szimbolikus lépés. Nem a Soros György elleni harcról és a felsőoktatási intézmények körüli tiszta viszonyok megteremtéséről van szó, hanem hatalomtechnikai játszmákról – vélekedtek az általunk meginterjúvoltak.

Többen azt mondták, noha elítélik Soros György országokon átívelő, értékromboló tevékenységét, úgy érezték, ki kell állniuk a CEU mellett, ugyanis az amerikai egyetem körüli hercehurca a magyar szabadság felszámolásának újabb lépése. „Ugyanúgy tesztelik a társadalmat, mint a magánnyugdíjpénztárak államosítása idején, 2010 után” – vélekedett egy demonstráló. „Akkor meggyőződtek róla Orbánék, hogy gyakorlatilag bármit megtehetnek. Azóta még erősebb fokozatra kapcsoltak, és úgy tűnik, mára a józan eszüket is kezdik elveszíteni” – summázott egy másik tiltakozó.

Néhány hete attól volt hangos a sajtó, hogy amerikai pszichiáterek Donald Trumpot érzelmi fogyatékosnak titulálták, s arra hívták fel a figyelmet, nagyon veszélyes egy mentálisan instabil ember kezébe hatalmat adni.

De nem kell Amerikáig menni, hogy furcsa vezetői viselkedésformákat tapasztaljunk. Napi hírfogyasztóként és tévénézőként is láthatjuk, hogy Orbán Viktornak meglehetősen különös reakciói vannak.

Kolbásszal a stressz ellen?

A két évvel ezelőtti, ominózus G-nap óta, mikor is szakított mentorával és barátjával, Simicska Lajossal, Orbán a politikai színtereken egy gőgös, arrogáns, cinikus, kompromisszumképtelen ember benyomását kelti, aki a lekezelő viselkedéssel próbálja leplezni bizonytalanságát és félelmét.

A Fidesz belső köreiből származó információink szerint Orbán Viktor nyilvánosság előtt mutatott magabiztossága valójában - nem is túl jól - leplezett rettegés. A miniszterelnök nagyon fél, mert nem tudja, mi jár Simicska Lajos fejében, milyen lépésekkel próbálja a nagyvállalkozó tönkretenni egykori barátját. Állítólag a személyes háború olyannyira lefoglalja, hogy legyint minden másra, nem érdekli a CEU-botrány miatti nemzetközi felháborodás, nem érdekli a kormányzás, a fociba és az evésbe menekül. Információink szerint a kormányfő igazi stresszevő lett, már a kormányüléseken is kipakolja a kis batyuját és falatozik.  

Simicska Ádám (Facebook)
Simicska Ádám (Facebook)

Orbán félelme nem is lehet alaptalan, hiszen az utóbbi napokban a Simicska család magasabb fokozatba kapcsolt a miniszterelnöknek való üzengetés terén. A Zsúrpubinak is nyilatkozó, a Jobbik 2018-as győzelmét vizionáló Simicska Ádám szerint ugyanis szerettei, kiskorú testvérei folyamatos megfigyelése túlmegy minden határon, ezeknek a sunyi és aljas lépéseknek meg lesz a következményük: „(…) milliméterenként lesz levágva a f@szuk, és ennek minden másodpercét az adott pillanatban élvezni fogjuk” – mondta Simicska Lajos fia.

Orbán megnyomta a piros gombot

A múlt hétvégi Simicska-nyilatkozat után újabb gyomrost vitt be Orbán Viktornak a Jobbik óriásplakát-kampánya, melyen Mészáros Lőrinccel együtt tolvajként ábrázolják a miniszterelnököt. Informátorunk szerint Orbán teljesen kiakadt a plakátokon, s kiadta az utasítást a totális háborúra. „Viktor megnyomta a piros gombot – fogalmazott informátorunk , még a nyár előtt le akarja darálni Simicskát és a bábjaként emlegetett Vona Gábort is”. Ennek érdekében folytatják Simicska Lajos és Vona megfigyelését is, ugyanis mindenáron bizonyítékot akarnak szerezni a felek együttműködésére – állítja forrásunk.

Emlékezetes, múlt szeptemberben nagy visszhangot keltett az a megfigyeléssorozat, melynek „áldozatául” esett Spéder Zoltán, a kegyeltből ellenséggé vált bankár, az Index hírportál tulajdonosa, Juhász Péter, az Együtt elnöke, sőt egyazon napon „leleplezte le” az őket fotózó olasz paparazzót, Andrea Belmontét Vona kisfia a gyerek budapesti iskolája és Simicska Lajos is veszprémi házuk előtt. Akkor Vona is és Simicska is úgy nyilatkoztak, teljesen nyilvánvaló, hogy a Fidesz rendelhette meg megfigyelésüket, ugyanis az bennük a közös, hogy mindketten Orbán útjában állnak.

A Fidesz akkor visszautasította a gyanúsítást, de az elmúlt hónapokban a kormánynak a Jobbikról mindig ugyanaz jut az eszébe: csicskák, Simicska zsebében ülnek, megvették őket dekára, Vona eladta a Jobbik lelkét Simicskának stb.

Simicska nem békül

Pedig informátorunk szerint éppen Orbán volt az, aki néhány hónapja „megpróbálta megvásárolni a Lajost”. A miniszterelnök állítólag kész lett volna elásni a csatabárdot, s szándékát pénzzel akarta nyomatékosítani. Simicska azonban nem békült, visszautasította a „visszautasíthatatlan” ajánlatot.

Az, hogy Simicska nem „gondolta meg magát”, még jobban megijeszti Orbánt. Biztos abban, hogy „fájni fog” az elkövetkező időszak, ezért próbál előremenekülni: egyrészt a fideszes kommunikáció igyekszik Simicska Lajost elmeháborodott, szavahihetetlen embernek beállítani, akit csak a bosszúvágy hajt, s egész életét Orbán eltakarítására tette fel, így valótlanságokkal vezeti félre a közvéleményt. A Fidesz-kommunikáció minden, a közeljövőben megjelenő terhelő vagy kellemetlen információt az Orbán ellen folyó lejárató kampány részeként tálal majd.

Ennek nyitánya a Magyar Idők című kormányszócső tegnap sebtében összetákolt cikke, mely „nemzetbiztonsági forrásokra” hivatkozva külföldről irányított, Orbán elleni összeesküvésről ír, és azt sejtetik, hogy az amúgy is folyamatosan az ellenzék célkeresztjében lévő Fidesszel szemben összeállt egy Gyurcsány-Vona-Simicska tengely:

Azt természetesen nem lehet tudni, hogy a tervezett kiszivárogtatás során milyen természetű információk milyen torzításokkal kerülhetnek nyilvánosságra, ám tény, Orbán Viktor és a Fidesz vezető politikusai folyamatosan az ellenzék célkeresztjében vannak, és az sem titok, hogy a Gyurcsány-féle kör érdekei lényegében egybeesnek a Jobbik mögé besoroló Simicska Lajoséval

– írja a lap.

Buzi Vona, buzizó Orbán

A lejárató kampányoknak azonban a Fidesz az igazi nagymestere, jól tudják, hogyan kell manipulálni (vagy legalábbis megpróbálni) a közvéleményt. Tavaly november 10-én a TV2 Tények című műsorában a transzvesztita Terry Black nem kevesebbet állított, mint hogy a 2000-es évek elején egy VIII. kerületi lakásban rendszeresen találkoztak egymással fiatal értelmiségi férfiak, akik a közéleti eszmecsere után „szórakoztak egymással”. Terry Black állítása szerint egy ilyen összejövetelen ismerte meg Vona Gábort, s akit kamerák előtt szólított fel, valljon színt szexuális hovatartozásáról. A buzivád aztán hetekig pörgött a fideszes sajtóban. Nem csak az alpári bulvároldalakon, de a magukat mértékadónak tartó politikai napilapokban is.

Miért lehetett annyira fontos, hogy a teljesen kontraproduktívvá váló karaktergyilkosságot nem hagyták abba, a Jobbik elnökének cáfolata, valamint a rendőrségi feljelentések hatására sem ejtették a témát?

Informátorunk szerint a buzivád nem a sokat emlegetett habonyi trashtartalmat gyártó boszorkánykonyhában született, hanem egyenesen Orbán Viktor fejéből pattant ki, a miniszterelnök erőltette. Orbán valóban személyes ügynek tekintheti a homoszexuális témát, nagyon megtetszhetett neki a saját ötlete, hisz az idei évet megnyitó parlamenti ülésen személyesen is lebuzizta a Jobbik elnökét.

Több, az igazságszolgáltatásban dolgozó informátorunk is megerősítette azt a városi pletykát, mely szerint március 20-án, a Vona kontra TV2 (és Terry Black)-per tárgyalására a Fidesz komoly összegekért próbált homoszexuális férfiakat „bérelni”, hogy a bíróságon „Gabikaként, jó ismerősként” köszöntsék a Jobbik elnökét. Ezt a „cuki” feladatot azonban meleg körökből még pénzért sem vállalta senki.    

Mi van a szatyorban?

Kormányközeli informátorunk szerint teljes a zavar a Fideszben. Lélegzetvisszafojtva figyelik, melyik nap mit lép Simicska, s vajon mivel rukkol elő, ami kényelmetlenséget okozhat a kormánypárt soraiban. Simicska Ádám mindenesetre naponta közzétesz egy-egy „kedves” emléket azokból az időkből, amikor Viktorral még jókat beszélgettek. Török Gábor politikai elemző a 24.hu-nak adott szerdai interjújában azt mondta, ha Simicska Lajos csak beszél, és nincs semmi a tarsolyában, semmi értelme az egésznek.

De akkor miért csinálja? Az a Simicska Lajos, akit a fideszesek különlegesen okos embernek írnak le, lejáratná magát a nyilvánosság előtt, kitenné a családját egy ekkora balhénak azért, hogy ezeket a vagdalkozásokat elmondja, anélkül, hogy valódi cselekvés követné a szavait? Ennek mi értelme lenne? Akkor értelmezhető, amit tesz, ha elfogadjuk, hogy keresztes háborút vív Orbán Viktor ellen

– vázolta Török.

Bár Németh Szilárd a Magyar Időknek kijelentette, "nekünk nem kell a mocsárban dagonyázni", ennek ellenére simán beszállnak az adok-kapokba, s a jobbikos plakátkampányra ellenkampánnyal válaszol a Fidesz. Kedden még nem tudták, hogy a CÖF-öt használják-e megint e feladat elvégzésére, vagy a Fidesz személyesen kommunikálja a jobbikos akcióra adott kormánypárti reakciót. Mára ez is kiderült. A fideszes plakátokon Simicska Lajos kezében Vona Gábor bábként fog megjelenni, amelyekkel heteken belül teleszórják az országot.

A háború zajlik, Magyarország két ember hatalmi harcának esett áldozatul. Várható, hogy minden idők legmocskosabb politikai kampánya jön, s közel sem biztos, hogy egy év múlva lesz vége.