Ómolnár Miklós, a „csöcsmarketing” géniusza

Ómolnár Miklós, a „csöcsmarketing” géniusza
Fotó: zsurpubi.hu

A Vajna-Habony-konszern megint elemében érzi magát. Ezt onnan lehet tudni, hogy a társadalom még épeszű részének hatalmas bukfenceket vet a gyomra „hírfogyasztás” közben, mikor akaratlanul is Marsi Anikó által idézett Terry Black-mondatok ugranak az arcába. Miközben tapicskolunk a mocsokban, idézzük fel, hogy a Fekete Terivel üzengető hazugsággyár Szent Grálja, a Ripost – ami immár a TV2-n is mélyíti az agyi szakadékokat – kinek a segítségével gyárt salakanyagot hírek helyett.

A Habony Árpád-féle íratlan kódex szerint bármit le lehet hozni, amihez a lakájmédiánál kedvük van, és ami az aktuális politikai érdekeket kiszolgálja, nem probléma, ha a kétbites „tartalomban” minimális igazság sem lappang. Az itt flufferként tevékenykedő médiamunkásoknak a tollba mondott „infókat” úgy kell interpretálni, hogy Orbán Viktor hátsó fertályát kellően izgassák. A sajtótermékekre vonatkozó általános, illetve etikai elvárásoknak egyáltalán nem szükséges, sőt valószínűleg nem is nagyon szabad megfelelniük.

Nagyon-nagyon nehéz elképzelni, hogy milyen „élmény” lehet „riposztosnak”, „lokálosnak” vagy épp „nyócnyócnyócasnak” lenni, és bár ismerjük a „valamibőlelkelltartanomacsaládom” érvet – ami ennek az embertípusnak egyik stiláris jellemzője –, a jelek szerint sokan közülük mégis inkább komoly meggyőződésből válnak kötőanyaggá kormány és médiája között.

Úgy tűnik, ilyen kötőanyag Ómolnár Miklós is. A „csöcsmarketing” „dzsíniösze”, aki Bulvar Worldben lefektette az Alfát meg az Omegát. A ’90-es években már a kisgazda Kis Újság főszerkesztőjeként is sokaknak feltűnhetett pulzáló tehetsége, így az FKGP legfiatalabb képviselőjeként bekerült az Országgyűlésbe is, bár a ciklus végén ki is került onnan. A köztes idő alatt első kézből értesülhetett a legszaftosabb pletykákról, s elindulhatott a „bulvárpápaság” felé vezető, „villantásokkal” övezett úton.

2014-ig a Story és a Best magazin főszerkesztője lehetett, ekkor azonban a tulajdonosváltásnak köszönhetően mennie kellett, talán a Centrál Csoportnál jobb fluffernek tarthatták Szalai Vivient, aki a helyére érkezett. Ómolnár azért maradt a kaptafánál, nem akarta lejjebb adni a színvonalat, így 2015 májusában a magyarul is megjelenő Hello! magazin főszerkesztőjeként tért vissza, már-már taoista filozófiával: célul tűzték ki, hogy bemutassák a „valódi értékeket képviselő magyar sztárvilág, társasági és üzleti élet színe-javát”. (Na meg azt, aki ezért eleget fizet, de ilyen bagatell részletekbe ne menjünk bele!)

Mivel a Ripost már számos alkalommal szólaltatta meg, illetve hivatkozott Terry Black-re, olyan „riposztosan” felmerült bennünk a kérdés, milyen kapcsolatot ápolhat Teri Ómolnár Miklóssal. Jó ötletet adott a TV2 a Jobbik Sajtóosztályának írt érdeklődő levelével, így mi is arról faggattuk a Ripost munkatársait, hogy főszerkesztőjük járt-e a Kertész utcai Lokál szórakozóhelyen, a Kapu szerkesztőségében vagy Terry Black lakásán, és tud-e arról, hogy bárki megpróbált volna pénzt felajánlani az „előadóművésznek?”
A kérdéseink elküldése óta már több mint 27 óra eltelt, de nem reagáltak. Nem is tagadják az említetteket?

2015-ben aztán más is történt. Az Orbán-kormány által megbontott elmék romjaira felépült a fideszes propagandagyártás egyik színvonaltalan tartóoszlopa, a ripost.hu. Bár a Ripost Média Szolgáltató és Kommunikációs Kft.-nek nincs kimutatható kapcsolata Habony Árpád és Andrew G. Vajna cégeivel, nyílt titok, hogy Ómolnár mindkettőjükkel jó kapcsolatot ápol. A „csöcsmarketingesből” „buzizómesterré” felfejlődő főszerkesztő amúgy tulajdonosa is ennek a valaminek. Már az indulásakor azzal keresett meg újságírókat, hogy nemcsak a portálra, hanem idővel napilapba is kell írniuk. Ígéretét tartva, 2016 őszén újabb gyomrost kapott az újságírás, mint szakma: a Ripost nyomtatott formája is létrejött, s a Fekete Terivel üzengető hazugsággyár azóta is mindennap igyekszik egyre mélyebbre és mélyebbre rugdosni a színvonalat.

Egyelőre kevés sikerrel, mert annak ellenére, hogy kenyéradóik habzó szájú, fogatlan orkokkal megtöltött Mordort akarnak a hazából, az emberek többségében még működik egy tudatalatti blokkoló, ami nem engedi át az ibizai kokainmámorban megálmodott trashkampányt. Tulajdonképpen agyhalottnak kell lenni ahhoz, hogy az egy akolból eredő, több helyre szétszórt „tartalmakról” ne tudja a hírfogyasztó 15 méterre ülve is a képernyőtől, hogy en bloc az egész portál, Ómolnár karakterével együtt, egy nagy bullshit. Egy kötőanyag, ami most még foltozza a lyukakat, de az emésztőgödör fölé felhúzott szerkezet előbb-utóbb összeomlik, mert túl sok lesz körülötte a sz@r.

És akkor mindeközben egy Ómolnáréhoz hasonló tőről szakasztott, „pestisrác”, Szarvas Szilveszter és egy Boros Bánk Levente arról társalog az Echo TV-ben (!!!),  valami „Troll” (!!!) nevezetű műsorban, hogy mindennek az alja, hogy mi a zsurpubi.hu-n álnévvel írunk. Az a Szarvas Szilveszter, aki azért kapott miniszteri kitüntetést a földművelésügyi tárca vezetőjétől, mert a szerkesztőség tagjaival közösen képesek voltak legépelni, amit korábban a Földművelésügyi Minisztérium lediktált nekik. És az a Fidesz által domesztikált Boros Bánk Levente, aki a Fradi-tábor szélsőjobboldali szekciójában szocializálódott, ám mostanra már letehették elé azt az összeget, amiért inkább „troll” lett.

Érthető, hogy viszkettek a nevünkkel fémjelzett „szaftos részletekért”, amiket számotokra megfelelő hazugságokká formálva kiböföghetnétek a vegetatív létben tengődő, megvezethető biomasszának, de tőlünk nem kapjátok meg ezt az örömöt. „Guglizzatok” más tartalomra, ha magatokat akarjátok szórakoztatni!