A kormány "angyalai": Sarka Kata, Rogán Cecília, Kökény-Szalai Vivien, Vajna Tímea

zsurpubi.hu
zsurpubi.hu

Korábban már írtunk olyan hölgyekről, akiket a szerelem magasba repített, és a közéletben szereplő párjaiknak köszönhetően hirtelen elkezdtek nagyon jól keresni. Azonban az elmúlt években kitermelődött egy náluk sokkal keményebb női mag, a mostani kormány körül feltűnt egy olyan jól meghatározható, nőkből álló csoport, akiknek több cégük, hatalmuk van. Ahogy Puzsér Róbert egyik műsorában nevezte, ők az oligarcha gyengébbik nemű megfelelői, vagyis az oligarchinák. Ők azok, akik a politika színvonalát még tovább züllesztik, ahogy általuk eltűnik a határ politika és bulvár között.

Áldozatból "A Test"

Vajna Tímea megmozdulásait folyamatosan követjük, nem tudunk betelni azzal a csodával, ami közte és Andy Vajna között bontakozott ki és tart a mai napig. Arról nem is beszélve, micsoda fejlődéstörténetet láthattunk személyében: a bulvármédiának köszönhetően végignézhettük, hogyan vált Damu Roland áldozatából mára saját testéről folyamatosan imázsfilmeket készítő „üzletasszony”. Andy Vajnával való találkozása olyan luxusba repítette, amiről a legtöbben még csak nem is álmodozhatunk. Vajnáné számos cégben szerzett érdekeltséget. Az Átlátszó korábbi cikke szerint az egyik a „Mr. Funk” Vendéglátó Kft., amely az Arany János utcában, októberben nyitott fánkozó-bagelező helyet működteti. A „Mr Funk”-nak tulajdonosa még a Beauty Enterprises Hungary Kft. és Gomez Norbert. A Beauty Enterprises-nak is Vajna Tímea az ügyvezetője, és maga a cég tulajdonképpen a Vajna házaspárt jelenti, mivel az üzletasszony mellett az „AV Investments” Befektetői Kft. is tag. Az AV Investments pedig Andy Vajna, valamint a Las Vegas-i Cinergi Pictures Entertainment Inc. érdekeltsége. Vajna Tímea nem rejti véka alá, milyen luxusban is tengeti mindennapjait. Fényűző életét nap mint nap az orrunk alá dörgöli a különböző közösségi oldalakon.

Sarka Katát nem érdekelte Rogán minisztersége

A kormány körül egyébként összejött egy kis barátnői kör, melynek tagjai Hajdú Péter volt felesége, Sarka Kata, Rogán Antal neje, Rogán Cecília, Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója és Habony volt felesége, az orbáni világot a Facebookon igazgató Kaminski Fanny.

Az Orbán Viktornál éppen nagyon jól fekvő Hajdú Péter volt felesége, Sarka Kata is szépen felépítette megélhetési forrásait. A Habony Árpádhoz köthető Lokálnak azt nyilatkozta, mostantól üzlettársával, Rogán Cecíliával bonyolítják le a Magyarország Szépe című műsort a köztévén. A barátnők új logót találtak ki, új szponzorokat szereztek, valamint a szavazás menetét is átalakították. Rogánné egyébként már tavaly zsűrizett a versenyen a Nakama & Partners ügyvezetőjeként. A Magyarország Szépe – Miss World Hungary jogait a Nakama & Partners Kft. vásárolta meg, aminek Sarka Kata és Rogán Antal a tulajdonosa. Eddig a Magyarország Szépe Kft. rendezte a versenyeket, aminek korábban Fásy Ádám volt a résztulajdonosa. Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment Kft. 2013-ban vette meg a Magyarország Szépét, akkor lett ügyvezető igazgató Sarka Kata, akinek tulajdonrésze is van a cégben. A kft. bonyolította le a szépségversenyt, de ezek szerint a jogokat továbbadta a Nakama & Partners Kft.-nek – emlékeztetett a 24.hu.

Rogán Cecília egy, a 168 órának adott interjúban azt állította, ő nem celeb, mégis nap mint nap láthatjuk különböző televíziós műsorokban, újságok címlapján. Sarka Kata nem érti, miért lenne kapcsolat a bulvár és politika között. Állítása szerint Rogán minisztersége nem számított, amikor Cecíliával közös vállalkozásba kezdtek.

„Egész egyszerűen mindketten dolgozni akartunk. Volt egy remek ötletünk, és jól csináljuk. Régóta ismerjük egymást, barátnők vagyunk. (…) Ennek még akkor sincs köze a politikához, ha Cili férje befolyásos politikus”

- mondta Sarka Kata az interjúban.

A közös cégük eddig egyszer került a figyelem középpontjába: Rogán a helikopteres balhéja után azt állította, a Nakama & Partners finanszírozta az utat. A cég leginkább reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik, de szerepel a leírásban film-, video- és műsorgyártás meg rádióműsor-szolgáltatás is. A Direkt36 márciusban írta meg, hogy a Nakama & Partners egy olyan épületben bérelt irodát tavaly októberben a Naphegyen, ami két jordán üzletember egyik üzlettársáé. A két külföldi befektetővel polgármesterként jó viszonyt ápolt Rogán Antal, a Váci utcai hoteljük megnyitóján is részt vett annak idején a feleségével együtt – közölte a hvg.hu. Sarka Kata a Direkt36-nak azt állította: véletlen összefüggésről van szó, mert nem is ismerik az épület tulajdonosi körét, amelytől a helyiséget bérelik, piaci áron. A pontos összeget nem árulta el. Vigyázzunk! A Duna Tv-n futó Magyarország Szépe – Miss World Hungary szépségversenyt ne tévesszük össze A TV2-n látható Miss Universe Hungary-vel, aminek tulajdonosa és szervezője Vajna Tímea.

Szalai Vivien balról vigyorog, Cilike jobbról (Forrás: Facebook)
Szalai Vivien balról vigyorog, Cilike jobbról (Forrás: Facebook)

Tudatos építkezés

Ha már TV2, érdemes szót ejteni a hírigazgatóról, Kökény-Szalai Vivienről, akihez már nem csak a Tények tartozik, de a Mokka és Aktív is. A műsorok, különösen a Tények színvonalán nagyon is észrevehető Kökény-Szalai Vivien „szakmai” múltja, aki a bulvár legmélyebb bugyraiból – Bors magazin, Story főszerkesztői pozíció – jutott jelenlegi vezetői székébe, soha nem látott mélységekbe züllesztve ezzel az amúgy sem éppen magas színvonalú Tényeket. A Magyar Narancs információi szerint Kökény-Szalai a Story magazinnál való főszerkesztőséget tudatos építkezésre használta. Az egyik legnagyobb példányszámú bulvárlap vezetőjeként szinte bárkihez bejutott. Noha korábban távol állt tőle a politika, pontosan érzékelte, „merrefelé” kell barátkozni. Kollégái szerint sokat beszélt arról, hogy milyen jóban van Hajdú Péterrel, de elsősorban a politikai, médiapiaci döntéshozók feleségeit, barátnőit környékezte meg: így került kapcsolatba Rogán Cecíliával, Vajna Tímeával és Kaminski Fannyval. Korábban több fotó is terjedt a neten Kaminski nyilvános Facebook-oldaláról, amelyeken Kökény-Szalai Viviennel és Rogán Cecíliával hármasban szelfiznek – írták.

A triumvirátus: Rogán Cilike, Kaminsky Fanny, Szalai Vivien (Forrás: Facebook/Kaminsky Fanny)
A triumvirátus: Rogán Cilike, Kaminsky Fanny, Szalai Vivien (Forrás: Facebook/Kaminsky Fanny)

Kaminski Fanny nevét mindenféleképpen érdemes megemlíteni, hiszen Habony Árpád volt felesége nemhogy ott sertepertél a kormány körül, a húsosfazék közelében van, hiszen Orbán Viktor sajtósa, igazán megéri vele barátkozni.

Szokták mondani, az ember a családtagjait nem válogathatja meg, a barátait viszont igen. Vannak, akik tényleg „választanak”, bizonyos szempontok szerint inkább „kiválasztanak”. Szakértők szerint a Fidesz egyébként tudatosan használja a bulvárt, sokan úgy vélik, e nélkül nem nyerhetnek választást. Kérdés, hogy ilyen bulvárszereplők tényleg hoznak-e szavazatokat a konyhára. Szerintünk inkább visznek.