Tudtad? „Magyarország Kormánya minden lehetséges eszközzel támogatja a fiatalok továbbtanulását, munkavállalását, családalapítását és otthonteremtését”

A Fidesz narratívája szerint a fiatalok saját anyagi és társadalmi helyzetükkel elégedettebbek, mint korábban, döntő többségük pedig kizárólag Magyarországon, valamint házasságban képzeli el a jövőjét. Érdekes megközelítése ez annak a ténynek, hogy a 15-29 évesek az anyagi nehézségektől félnek leginkább, jó részük pedig már eleve külföldön van.

Mint már beszámoltunk róla, nyilvánosságra hozták a teljes Magyar Ifjúság Kutatást, mely több mint 500 oldalon keresztül számos aspektusból vizsgálja a magyar fiatalok helyzetét. A kutatást 2000 óta négyévente folytatják le mindig azonos módszertannal, ezúttal nyolcezer magyarországi és – első alkalommal – négyezer határon túli 15-29 éves fiatalt kérdeztek meg. Kiderült, hogy a 15-29 évesek a fiatalok legégetőbb problémájaként az anyagi nehézségeket azonosították.

Na, most ebből a Fidesznek a következőt sikerült kihoznia:

A Magyar Ifjúság Kutatás 2016 közelmúltban megjelent tanulmánykötetéből kiderül, a fiatalok saját anyagi és társadalmi helyzetükkel elégedettebbek, mint korábban.

Igen, ebből:

Aztán kiemelik, hogy „a fiatalok kétharmada kizárólag Magyarországon képzeli el a jövőjét”. Hogy egyharmad nem, az eleve lényegtelen ugye, de a propagandacucc még egy apróságot elfelejt megemlíteni:

A magyar fiatalok a külföldre költözés legerősebb indokaként a jobb megélhetést említették, a megkérdezettek több mint kétharmada (69 százalék) vallott így. Persze ők bizonyára nem normálisak, hiszen – ahogy a Fidesz mondja – „Magyarország Kormánya minden lehetséges eszközzel támogatja a fiatalok továbbtanulását, munkavállalását, családalapítását és otthonteremtését”. 

Itt rögtön eszünkbe juthat a kiváló oktatás,

a hazai kimagasló bérek,

vagy épp az elérhető albérlet árak, ami a fővárosban csupán 150 ezer forint/hó átlagban…

Köszönjük ezt a rengeteg segítséget, drága Viktor!