A kormány helyett a magyar emberek összefogása segített a 29 ezer forintból élő idős házaspáron

A 84 éves idős néninek és beteg férjének fájdalmas életkörülményei nem látszanak Orbán Viktor 4 milliárdos dolgozószobájából. A magyar emberek összefogása azonban most segített rajtuk.

Megrázó képsorokat osztott meg a nyilvánossággal Szabó Ervin, a Jobbik orosházi képviselője, akit a 84 éves cukorbeteg mezőhegyesi hölgy – egyébként egykori ápoló - azzal a mondattal keresett meg sírva, hogy

"nem bírjuk tovább, pedig mi évek óta a teát is úgy isszuk, cukor nélkül!"

Az idős néni a férjével a helyi ménesbirtok egyik szükséglakásában él rendkívüli nélkülözések közepette, ezt a lakást sem bírják fizetni, hiszen kettejük „jövedelme” 29 ezer forint egy hónapban. A hölgy attól tart, kirakják őket erről a szállásról is, hiszen a házaspár számláját végrehajtás terheli egy megörökölt hitel miatt.

A Jobbik politikusa igyekezett felkarolni az ügyüket, a szomorú videó közzététele után pedig rengetegen ajánlottak segítséget. Az adományokat Szabó Ervin és László Attila, a Békés megyei Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője el is juttata Etelka néninek.

Megmozdult az ország, rengetegen segítettek – kommentálta Szabó az önzetlen felajánlásokat.

Nagyon-nagyon szépen köszönöm, hogy megmentették az életünket az éhhaláltól, köszönünk szépen mindent! – hálálkodott az idős hölgy.

Valószínűleg azonban rengeteg Etelka néni van még az országban, akiken a 2024-ben felmarkolható 13. nyugdíj sem fog jottányit sem segíteni. Úgy tűnik, ők egyedül az olyan jó szándékú emberekre számíthatnak csak, akik Mezőhegyesen is segítő kezet nyújtottak, az Orbán Viktor-i „keresztényi” szeretetre nem.