Újabb aljas fideszes hazugság lepleződött le

Bár mindenki tudja, hogy az ég kék, a fű zöld, a kormánymédia pedig hazudik, azért mégis hírértékű, mikor a nagy nyilvánosság előtt buknak le. Ráadásul a saját képviselőjük által.

Hivatalos Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést Riz Gábor, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, melyben arról biztosítja követőit, hogy a csernelyi varrodában folyamatos a munka. A poszt 2017. augusztus 14-én jelent meg – egy évvel azután, hogy Bíró László, az ellenzék közös képviselőjelöltje annak reményében adott tovább a varrodán, hogy az új tulaj betartja ígéretét, és biztosítja a termelést az üzemben.

Riz bejegyzésében azokról a munkagépekről is látható néhány fotó, melyekről a kormánymédia azt hazudta, hogy Bíró László eladta egy ismerősének.

A kormánymédia ordas hazugsága egészen pontosan így szólt:

"Bíró Lászlónak, a baloldali összefogás tiszaújvárosi jelöltjének a tulajdonában volt egy csernelyi varroda 2014 és 2016 között, és több egykori dolgozó a mai napig hiába várja a munkája ellentételezését. A Hír TV által megszólaltatott tanúk szerint, amikor a dolgozók elmaradt munkabérüket követelték, akkor Bíró „lelövéssel” fenyegette meg őket. Az elmaradt bérek rendezése azért húzódik a mai napig, mert Bíró egy olyan vállalkozónak adta át a varroda irányítását, akinek kilenc kényszertörlés alatt lévő cége van, vagyis az „üzletember” egy egyszemélyes cégtemető."

Bár a Bíró Lászlót aljas módon támadó kormánypropaganda azt hazudja a Borsod 6-os választókörzetben élőknek, hogy miatta ment tönkre a varroda, a valóság az, hogy a jobbikos politikus 2016. május 16-án távozott a varroda éléről, és 2016. május 31-ig minden bérköltséget, járulékot megfizetett. Korábban az Alfahírnek egy arccal és névvel nyilatkozó varrónő el is mondta, hogy a Fidesz helyi elnöke volt az, aki csődbe vitte a varrodát és több mint 100 millió forint adótartozást halmozott fel, amit máig nem fizetett ki. Sőt, arról, hogy nem Bíró László halmozott fel tartozást, az N1TV is bemutatott dokumentumokat:

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében október 11-én esedékes időközi választás roppant fontos a kormány számára, mert az itt elért eredménytől függ, hogy sikerül-e megőrizniük kétharmados többségüket. Úgy tűnik, ezért mindent be is vetnek, a náluk rendre használatos legalja módszereket is, hazugságaikkal azonban sokadszorra buktak le.

A Jobbik egyébként ma reggel közleményben reagált a történtekre, ebben bocsánatkérésre szólították fel "Orbán Viktort, Riz Gábort, Koncz Zsófiát és az összes hazudozó propagandagyárost". Az említetteknek ugyanakkor ez nem az erősségük.