Jobbik: Miközben rekordszámú a napi halálozások és az új fertőzöttek száma, Orbán csak halandzsázik

“A magyar állampolgárok semmilyen segítséget nem kaptak eddig sem az államtól, csak a parancsok jönnek” - olvasható a néppárt MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Orbán óvodásoknak nézi a magyar állampolgárokat, akiket sarokba kell állítani azért, hogy betartsák a szabályokat. Miközben a határaink túloldalán a szigorú intézkedések mellett, ingyenes tesztelésen vesz részt egy teljes ország, itthon „eljött a pillanat, hogy erőből kell betartani a szabályokat” – ahogy hallhattuk a miniszterelnöktől 

 - mutatott rá a Jobbik Orbán elhibázott válságkezelésének következményeire. 

“De hol van a gondoskodó állam? Sehol. Orbánék csak parancsolgatnak és lenyúlják a válságra elkülönített pénzt. Miközben „nyunyóka szinten” folyamatosan sületlenségeket prédikálnak. Vajon a vírusnak is szóltak, hogy áprilisi határidőt kapott?” - teszi fel a kérdést a párt közleményben, majd arra is felhívják a figyelmet, hogy a miniszterelnök hibát követ el, ha azt hiszi, ez az állapot sokáig tartható. Az ellenzéki párt szerint újabb parancsok helyett valós segítségre – ingyenes maszkokra, tesztelésre és a bérek pótlására, a munkájukat elvesztő emberek megsegítésére van szükség.