Az etetés folytatódik: ma már érkezik a nyugdíj-alamizsna

Az etetés folytatódik: ma már érkezik a nyugdíj-alamizsna

Illetve hivatalosan „nyugdíjprémium” néven fut az a befektetett aprópénz, amit a kormánypártok négyévente szavazatra váltanak. Ezúttal mondjuk az EP-választás előtt is hasznos a „jó gazdasági teljesítménnyel” magyarázott alamizsna.

Hétfőn megérkezik a bankszámlákra a nyugdíjprémium, majd csütörtöktől a postai kézbesítések is elkezdődnek - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Rétvári Bence kiemelte, hogy a jó gazdasági teljesítménynek köszönhetően Magyarország történetében másodszor, idén is 2,5 millió ember kap nyugdíjprémiumot, amelynek maximális összege a tavalyinál is magasabb, 18 ezer forint.

Ez pontosan azt jelenti, hogy akinek eléri a nyugdíja a 80 ezer forintot, azok számíthatnak a maximális prémiumra. Akinek alacsonyabb a nyugdíja, az kevesebbet kap év végén.

A Fidesz legstabilabb bázisát adó társadalmi rétegnek nyújtott „ajándék” feladója általában „Magyarország kormánya”, bár nyugodtan lehetne maga Orbán Viktor is, hiszen tudjuk, nyugdíjat is ő szokott emelni. Egyedül.

És hogy mit tesz a Fidesz amúgy az emberi életek szavazatra való beváltásán kívül? Nézzük a számokat! Az egy főre jutó öregségi nyugdíj jelenleg átlagosan havi 130 ezer forint. A jövő évi nyugdíjemelés mértéke a 2019-re becsült inflációval egyezően 2,7 százalék lesz, ami 130 ezer forint körüli átlagnyugdíjjal számolva havi 3500 forintos emelést jelent majd.

Sok mindenre elég, igaz? Még csapnak hozzá egy kis Erzsébet-utalványt, és már indulhat is a habzsi-dőzsi.