Újabb médiatörténeti ékkövet helyezett Orbán koronájára a köztévé

Az M1-en Boros Bánk Leventét kérdezte Fábián Barna a nemzeti konzultációról. Ez a mondat önmagában képezheti egy mentális egészségéért aggódó állampolgár televíziós szolgáltatására vonatkozó szerződésének felmondását, de az „aztakurva” reakciót mérő szeizmográf még csak nem is itt lengett ki leginkább, ami a köztévé Ma reggel c. műsorát illeti.

A 444 vette észre, hogy a nemzeti konzultáció szakértővé előlépő, a kitartott Fidesz-média összes létező peremterületén haknizó Boros Bánk Leventét látta vendégül tegnap reggel a Kádár-nosztalgiát kedvelő, s rendre megidéző Fábián Barna. 

A szót pedig nem is érdemes tovább szaporítani, első „kérdésként” ezt sikerült összehoznia:

„Egy ilyen nemzeti konzultáció – hiszen már nyolc korábban volt – nyilván tapasztalatokban is gazdagodik a kormány, mikor megkérdezi a magyar lakosságot, ez elsősorban azt is jelenti, hogy tisztán akar látni a kormány, hogy a magyar lakosok a különböző kérdésekről miként vélekednek, és akkor egy ekkora hátulról jövő támogatással már – hogy is mondjam csak – nagyobb eséllyel lehet tárgyalni mondjuk az Európai Unióban is?”

(Igen, Barnát is mi fizetjük.)