Hétfőtől bezárnak az iskolák: A Jobbik üdvözli, hogy Orbán végre meghallotta a magyar emberek hangját

Az ellenzéki párt ugyanakkor sajnálja, hogy "az Orbán-kormány késlekedett, és későn hozta meg a felelős döntést, ugyanis nem tudni, hogy az elmúlt napokban hány gyermek fertőződhetett meg az iskolákban és hányan adhatták tovább a koronavírust családtagjaiknak." Hogy a miniszterelnök mennyire nincs képben, jól mutatja, estére a reggeli nyilatkozatával teljesen ellentétes kijelentést tett.

Március 16-ától kezdve a tanulók nem mehetnek be az iskolákba! A tanároknak viszont be kell menniük, és digitálisan kell tanítaniuk.

- mondta Orbán. Utóbbi mondatnál egyébként ki kell fejeznünk elismerésünket, ugyanis nem röhögte el magát, annak ellenére, hogy a jellemzően idős tanárok, és az intézmények sincsenek erre felkészülve erős és büszke hazánkban.

Az iskolák, óvodák, bölcsődék bezárását kedd óta szorgalmazó Jobbik közleményben reagált a bejelentésre:

Üdvözöljük, hogy Orbán Viktor estére meghallotta a magyar emberek hangját, és megmásította a reggeli nyilatkozatát, elfogadva a Jobbik követelését az iskolák, óvodák, bölcsődék bezárásáról!

Sajnáljuk, hogy az Orbán-kormány késlekedett, és későn hozta meg a felelős döntést, ugyanis nem tudjuk, hogy az elmúlt napokban hány gyermek fertőződhetett meg az iskolákban és hányan adhatták tovább a koronavírust családtagjaiknak?!

Hiányoljuk, és követeljük egyben, hogy az állam garantálja a gyermekkel otthon maradó szülő fizetését, emellett pedig a következő lépésként a kormány vezessen be közegészségügyi határzárat: külföldi állampolgárok ne utazhassanak be hazánk területére, és a magyarok se utazhassanak külföldre! Zárjuk a sorokat itthon, rendben, fegyelmezetten, ezt kívánja most az ország biztonsága!

Arra kérjük a kormányt, döntsön gyorsan és bátran! Ne vesztegessünk el újabb napokat. A gyorsaság most életeket menthet.