Orbán még most is képes azt mondani, hogy nem verték szét az egészségügyet

Miközben a parlamentben arról beszélt, hogy jogtalan az ellenzéki kritika, ami az egészségügyet illeti, épp leállt a csepeli gasztroenterológia, mert nincs 65 év alatti orvos.

Hosszú évek óta nap mint nap szembesül vele az átlag magyar állampolgár, hogy ami az egészségügyben zajlik, az nem hogy nem elégséges, hanem egyenesen katasztrofális. Közel 40 ezren haltak meg évente csak azért, mert nem jutottak megfelelő ellátáshoz, a várólistákra szavakat sem lehetett találni, a súlyos kivándorlás tényét egyszerűen letagadta a kormányzat. Aki pedig mindez ellen szót mert emelni, az rögtön kapta a jól ismert billogokat: fake news, hangulatkeltés, Soros, Gyurcsány, stb.

Most azonban eljött az a pont, hogy rohadt nagy szükség volna az egészségügyi ellátórendszer normális működésére. Sőt, mondhatnánk azt is, hogy ha normálisan működne, akkor is nagy lenne a baj, így viszont nagyon-nagyon nagy. Most eljött az a pont, hogy nem lehet letagadni, ha valami nem oké. Legalábbis ezt gondolná az ember. Csak, hogy Magyarországnak van egy olyan miniszterelnöke, aki eddig is magasról szart az emberéletekre, és szarik most is, így bátran belemondja az ellenzék és a magyar lakosság arcába:

minden évben több pénz jut az egészségügyre.

Mindeközben éppen leállt a csepeli gasztroenterológia, mert nincs 65 év alatti orvos. Ugye e kor fölött nem engedik dolgozni az egészségügyi szakembereket a lehetséges fertőzés és magas kockázat miatt. De említhetnénk azt is, hogy napokig megfelelő védőfelszerelés nélkül kezeltek egy teszteletlen koronás beteget az Uzsoki utcai kórházban, és ezért karanténba került több mint egy tucat egészségügyi dolgozó.

Az elmúlt 10 évben száz, azaz 100 (!) milliárdok mentek egy csak arra, hogy Orbán kétbites szavazóknak üzengessen plakátokon. Talán most már ők is érezni fogják, hogy üzenetekkel nem lesz megmentve az életük. Az életüket kizárólag azok tudják megmenteni, akiket a Fidesz-kormány egy évtizede semmibe vesz. A koronavírust ugyanis egyáltalán nem fogja érdekelni, hogy kinek tetszettek a sorosozó, migránsozó, brüsszelező agymosó-találmányok.