A Sajtóklub elemez: A liberális Nyugaton több a fertőzött

Még szerencse, hogy Magyarországnak van Kásler Miklósa a Tízparancsolattal, aki megvéd minket. Na, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ha már a stand-up előadások szünetelnek a járvány miatt, akkor is van nekünk négy burleszk figuránk egy elképzelt valóságból, akik szórakoztatnak. Ezúttal csak Skype-on keresztül, de ez nem von le a műsor értékéből.

Ami a Sajtóklubban hétfőnként történik, általában nem lehet szavakkal leírni. Ezúttal meg sem kíséreljük, csak részleteket mutatunk. Elöljáróban annyit, hogy bár havazott hétfőn, ez nem egy szilveszteri komédia.

Az első emlékezetes pillanat akkor jött el, mikor Bencsik András teljesen új megvilágításba helyezte az európai járvány-helyzetet. Mondhatni, a szeretet lángját gyújtotta ott, ahol eddig csak sötétben tapogatózott a gyűlölködő, tudatlan ellenzéki szavazó. Az öngyújtót az Origótól vette hozzá.

Bencsik aztán elárulta azt is, hogy ha nem lenne a koronavírus, azt kívánná az ellenzéknek, hogy „dögöljetek meg”. Szerencse, hogy van, mert így nem mondja azt. (Mindemellett a szeretet fontosságát is sokszor hangsúlyozta a műsor alatt.)

Fontosnak tartott továbbá még egy nagyon fontos dolgot leszögezni: „páratlan” és „egészen fantasztikus”, amit most a kormány véghez visz.

Kiderült, hogy Gajdics Ottó azt is tudja, Orbán miről gondolkodik „minden szabad percében”. Ezt abszolút elhisszük, hiszen olyan mélyre kúszott már a kormányfő bélrendszerében, hogy az már inkább magas. Lehet, hogy az elméjéig ér.

Bayer Zsolt pedig elárulta, mikor nem szavazza meg a kétharmad a veszélyhelyzet meghosszabbítását: ha csak az ellenzékiek fertőződnek meg a koronavírussal.

Bár a műsor az ellenzéki tevékenységek szidalmazására és az ellenzéki sajtó betegezésére, illetve gazemberezésére épült, arról egyetlen egy mondat nem hangzott el 41 perc alatt, hogy egyébként az ellenzék milyen indokkal nem szavazta meg, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatot sürgősséggel tárgyalják: hogy egyetlen egy dolgot kellett volna ebbe a javaslatba pluszban betenni, egy 60 vagy 90 napos határidőt.

Sebaj, a szórakoztatáson túl azért egy hasznos pillanata is akadt a hétfői Sajtóklubnak: Bayer Zsoltnak helyreigazítást kellett felolvasni egy korábbi Jobbikról szóló hazugságuk miatt.