Beismerő vallomás: Eltűnt a Facebook-poszt, amiben a tisztifőorvos azt ajánlotta, hogy ne viselj maszkot

Akkor így már nem is történt meg.

Mi is beszámoltunk arról az elképesztően felelőtlen Facebook-bejegyzésről, amiben a tisztifőorvos, amellett, hogy leírta:

Elegendő mennyiségű maszk áll rendelkezésre az állami készletekben, Ha felelősen használjuk.

Arra buzdított, hogy ne viselj maszkot, ha nem vagy beteg. 

Az óriási felháborodást kiváltó eszetlenség a jelek szerint Müller Cecíliáékat cselekvésre késztette. No, nem olyan tekintetben, hogy elismerték volna, hibáztak, és bocsánatot kértek volna, hanem törölték a posztot. Volt, nincs. Probléma megoldva! Csakhogy, ami egyszer felkerül az internetre...

maszk

Bizonyára rájöttek, hogy a környező országokban nem véletlenül ajánlják a maszkok használatát, hiszen azokkal például a fertőzés terjedésének veszélye is csökkenthető, ami kiemelten fontos, ugyanis sok esetben egyáltalán nem tudni, ki fertőződött meg és hordozza a koronavírust. Szlovákiában például a védőmaszk viselete közterületeken és a bevásárlóközpontokban egyenesen kötelező!

Hasonlóan gondolkodhat Orbán Viktor is, akinek az európai gyakorlat és a WHO ajánlásának dacára két hétre volt szükséges ahhoz, hogy belássa, oltári nagy baromság volt Káslerrel egyetemben azt szajkóznia, hogy a tesztelés értelmetlen.

A kérdés már csak az, hogy ezek a sorozatos felelőtlenségek, késlekedések hány ember életébe kerültek, illetve kerülnek?

Mert egy Facebook-posztot könnyen el lehet tüntetni, a kormány és Orbán alkalmatlansága viszont kitörölhetetlenül ott van több millió magyar fejében.