Szijjártó a türkök előtt hajbókol, miközben az EU 2000 milliárdos segítségéről hallgat

A külgazdasági és külügyminiszter Facebookon mondott köszönetet a segítségért a török és az üzbég kormánynak. Roppant érdekes, de olyan tartalmat sem Szijjártó oldalán, sem máshol a kormányzati kommunikációban nem találni, amely az EU 2000 milliárdos segítségért hálálkodna.

Nagyrabecsülés és köszönet jár a török és az üzbég kormánynak a segítségért: a bajban mutatkozik meg, hogy ki az igaz barát!

- zárta posztját a miniszter, miután a török kormány tényleg nagyvonalúan engedélyezte 8 tonna - maszkok alapanyagaként használatos - textil Magyarországra szállítását, Üzbegisztán pedig 150 ezer védőmaszkot ajánlott fel.

Mindeközben az Európai Bizottság után tegnapelőtt az Európai Parlament is jóváhagyta, hogy a fel nem használt forrásokból, illetve a közös kassza javára nem fizetett büntetésekből összesen 37 milliárd eurót, vagyis 13 ezer milliárd forintot szórjanak szét a járvány ellen küzdő tagországok között.

Magyarország így 5,6 milliárd euróhoz, vagyis 2000 milliárd forinthoz jut.

Nem tudni, hogy Szijjártó, no meg a kormány Brüsszelt barátnak tekint-e, de az biztos, hogy most éppen olyan nagyon nem akarják megállítani. A lényeg úgyis az lenne, hogy ezt a tetemes összeget Orbánék valóban a vírus elleni küzdelemre, a járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő emberek megsegítésére, a gazdaság működésére költsék, ahelyett, hogy mondjuk a miniszterelnök strómanja ennek a segítségnek köszönhetően legyen ismét dollármilliárdos...