Meglepetés: Müller Cecília szerint „sokan nem veszik komolyan a korlátozásokat”

Tetszettek volna kijárási tilalmat csinálni!

Az Operatív Törzs tegnapi sajtótájékoztatóján azon szomorkodott, hogy „nagy az esély arra, hogy a fővárosban berobban a járvány”. A legtöbb fertőzött Budapesten van, az összes igazolt fertőzött 42 százaléka, Pest megyével együtt pedig 62 százaléka.

Müller Cecília szerint ezt minden erőnkkel meg kell akadályoznunk. Így azt kéri, ne lazítson senki az intézkedéseken. Hozzátette, hogy azt tapasztalják, sokan nem veszik komolyan a korlátozásokat. „Ez nem a beszélgetések ideje” – mondta

Hogy mennyi ér Orbánék „korlátozása” azt az alábbi, hétvégén készült budapesti fotók remekül illusztrálják:

Persze, nincs is ebben semmi meglepő azok után, hogy a kormány azt üzente: bátran menjünk a parkba, kiránduljunk, sétáljunk, manikűröztessünk. Varga Judit a múlt hétvégén meg is mutatta, hogyan kell családostul, maszk nélkül kivonulni a jó időben. A nyugdíjasok zöme pedig a 9-12-ig tartó időintervallumot úgy értelmezte, hogy akkor nem fertőz a vírus, bátran mehetnek shoppingolni.

Orbán pénteken a Kossuth Rádióban ráadásul annak adott hangot, hogy jön a húsvét, amikor mindenki megy jobbra-balra, és bár említette, hogy ez nem a locsolkodás ideje, nem helyezett kilátásba komolyabb szigorításokat. Erről állítólag szerdán döntenek majd.

Nagyon úgy tűnik, hogy a járvány budapesti „berobbanásának” egyetlen felelőse lehet, és az Orbán Viktor.