Kecskeméten kijárási tilalom jöhet a 65 év felettieknek

A polgármester a Facebookon üzent a lakosságnak.

A tegnapi napon a Margaréta otthon egyik lakója kiszökött és elment vásárolgatni. Visszaérkezésekor azonnal elkülönítették a többi időstől, karanténba helyezték. Az ilyen magatartás súlyosan veszélyeztet másokat is. Az esettől teljesen függetlenül már megrendeltük a koronavírus teszteket, jövő héten az idősotthon összes dolgozóját teszteljük. El szeretnénk kerülni azt a tragédiát, amely a budapesti otthonban bekövetkezett - írta szombaton közleményében Kecskemét fideszes polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia.

Beszámolt róla továbbá, hogy "a korosztályuk iránti tiszteletből" eddig nem élt jelenlegi jogával, és nem rendelt el városi szinten teljes kijárási tilalmat a 65 év felettiek számára, de ez megváltozhat.

Az ünnepek után mérlegelnem kell, hogy amennyiben szükséges, akkor elrendelem a 65 év felettiek számára a teljes kijárási tilalmat - fogalmazott.

A polgármester szerint ez azt jelentené, hogy a 65 év felettiek Kecskeméten 9-12 között sem hagyhatnák el otthonaikat, a városi Gondoskodó Szolgálat látná el őket.